Dcera zavražděného Němcova otevřeně promluvila o vraždě otce i Putinovi

01.06.2015 15:55

Dcera zavražděného Borise Němcova Ženna promluvila. V rozhovoru pro Hospodářské noviny se postavila proti ruským sankcím, ty prý poškozují jen obyčejné lidi a ne toho, u koho by to bylo záhodno, Vladimira Putina. Pán Kremlu se prý chystá setrvat u moci až do své smrti a udělá pro to cokoliv.

Dcera zavražděného Němcova otevřeně promluvila o vraždě otce i Putinovi
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

„Hlavním cílem Vladimira Putina je zůstat u moci,“ prohlašuje Ženna Němcovová hned v úvodu. „A udělá pro to všechno. Bude tak stále sílit tlak na opozici, novináře i aktivisty. Lidé, jako je Putin, vnímají jakýkoli nesouhlas jako ohrožení. Je přitom jedno, jestli máte mnoho příznivců, nebo jste zcela neznámý. Pro Putina to nehraje žádnou roli,“ varuje Němcovova dcera.  

Za tím účelem je prezident Ruské federace ochoten vést propagandistickou válku se Západem, ale i s vlastním lidem a horkou válku s pomocí samopalů na Ukrajině. Velmi ostrý boj vede prý Putin ale i doma, dcera Borise Němcova je přesvědčena, že za vraždou jejího otce stojí právě Putin.

„Jsem přesvědčená o tom, že vražda mého otce byla politicky motivovaný čin a politickou odpovědnost za něj nese Putin. Moje naděje, že lidé, kteří nařídili zorganizování tohoto zločinu, budou postaveni před soud, je teď minimální,“ posteskla si.

V nejbližší budoucnosti přitom nevidí naději na změnu k lepšímu, politická opozice proti Putinovi je totiž důsledně oslabována skrze média. Ten, kdo vystoupí proti ruskému prezidentovi, je vykreslen jako agent Západu a nepřítel Ruska. Její otec tak byl prý často vnímán už jen proto, že volal po svobodě slova a svobodných volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…