Debilní Češi, proč fandíte Rusku? Silný národ, hrdinové! Po fotbalu se diváci přesunuli na internet. A děly se věci

02.07.2018 7:31

Fotbalisté Ruska vyřadili překvapivě v osmifinále mistrovství světa po penaltovém rozstřelu Španělsko. Po prodloužení byl stav 1 : 1, na penalty domácí uspěli 4 : 3. A sociální sítě se začaly hemžit reakcemi.

Debilní Češi, proč fandíte Rusku? Silný národ, hrdinové! Po fotbalu se diváci přesunuli na internet. A děly se věci
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ruští fotbalisté se radují z postupu přes Španělsko

„Bravo Rusko! Mimochodem: španělský brankář De Gea čelil na MS 12 střelám (včetně penalt) a dostal 11 gólů,“ píše publicista a grafik Ondřej Höppner.

„Jestli to půjde takhle dál, tak mám zítra vážné obavy o Brazílii s Belgií...,“ zmínil novinář a šéfredaktor Reportér magazínu Robert Čásenský.

Svůj pohled přinesl také politický marketér Petr Viktorýn. „Silný národ žene své hrdiny k historickému triumfu,“ poznamenal mimo jiné.

„Rusko porazilo Španělsko. Je mi to úplně jedno. Akorát nechápu debilní Čechy jásající nad vítězstvím Rusů,“ poznamenal spisovatel Jan Žáček.

Anketa

Faltýnek vyčetl v ČT šéfovi poslanců Pirátů Michálkovi, že je mladý chlapec. Pak se omluvil. Co si o tom myslíte?

hlasovalo: 8119 lidí

„Mohutné slavení ruského vítězství na českém FB znamená jediné, sluníčka to zase dokázala, svou kampaní proti Rusku zvýšila jeho podporu. Demen*i, fakt,“ poznamenal protiislámský aktivista Artur Fišer.

„Za porážku Španělska od Ruska může bezesporu zase Putin,“ poznamenal někdejší odborář a zakladatel skupin na podporu Miloše Zemana Vilém Rössler.

A nechyběl ani status zástupce lobbistického spolku Evropské hodnoty Jakuba Jandy. Ten svůj příspěvek vložil ještě před zápasem a okomentoval mistrovství světa jako celek. Poukázal tak na počty mrtvých na Ukrajině. „Děkuji za fotbalové prázdniny! Jsem odpočatý a připravený zase zabíjet lidi!“ píše se také na obrázku u portrétu Vladimira Putina.

A rusky svůj příspěvek napsal poslanec za ČSSD Jaroslav Foldyna. Vítá ruskou sbornou ve čtvrtfinále. 

"U Bl'ahových se dnes oslavuje, asi víte proč. Dnes jsem to Rusům velmi přál, srdečně blahopřeji k postupu přes Španělsko! Jen nechci vědět, jaký smutek musel zavládnout u Kiskových," uvedl slovenský poslanec za Smer-SD Luboš Bl'aha. 

V souvislosti s mistrovstvím světa ve fotbalu pohovořil také se serverem iDNES.cz zpravodaj České televize v Rusku Miroslav Karas. Podle jeho slov získává ruský prezident Vladimir Putin mistrovstvím světa ještě větší úctu Rusů. „Když mu běžní Rusové provolávají slávu, není to hrané. V tomhle národě totiž silně zůstává sovětské myšlení. Oni stále považují konec Sovětského svazu za obrovskou tragédii. Co zažili? Gorbačova, který podle nich – přestože Západ ho považuje za hrdinu – je zrádce, který dovolil, aby se velká říše rozpadla. Přišel Jelcin, který si rád přihnul, často mluvil nesmysly a byl jako neřízená střela. Najednou se objevil Vladimir Putin, vlastenec. A hlavně ženám se líbilo, že nepije a má svalnaté tělo,“ poznamenal mimo jiné Karas.

Následně například také řekl, že ruská hlava státu perfektně využívá sociotechniku. V Rusku se také prý neděje nic, o čem by Putin nevěděl. A k čemu mu poslouží mistrovství světa? „Ukáže světu, že Rusko není žádný strašák. Že je tu bezpečno, hezky, že jsou Rusové vstřícní a umějí fandit,“ dodal.

Původní text ZDE.

VIDEO Penaltový rozstřel mezi Ruskem a Španělskem

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …