Děkujeme štědrému Tchaj-wanu! píše hejtman KDU-ČSL. Vystrčil v akci

20.07.2021 9:52 | Ze sítí

Jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL) poděkoval Tchaj-wanu za pomoc, kterou poskytl obcím poničeným tornádem. Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) prohlásil, že by se slušelo a patřilo, aby také Česká republika pomohla Tchaj-wan a darovala mu vakcíny proti covidu.

Děkujeme štědrému Tchaj-wanu! píše hejtman KDU-ČSL. Vystrčil v akci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tchaj-wan dal Česku 60 000 roušek. Půjdou hospicům

Když tornádo na konci června poničilo obce na Břeclavsku a Hodonínsku, Češi, Moravané a Slezané poslali svým spoluobčanům skrze sbírky miliardu korun. Sbírky pořádaly neziskové organizace i církev. Další pomoc přišla ze zahraničí. Některé zraněné vyzvedly vrtulníky rakouské záchranné služby a odletěly s nimi do některé z rakouských nemocnic.

Pomoc přišla i ze vzdáleného Tchaj-wanu. Jihomoravský hejtman za pomoc od obyvatel asijského ostrova poděkoval.

„Díky štědrému Taiwanu! Daroval kraji 6,5 milionu na pomoc obcím postiženým tornádem. Thanks to generous Taiwan, who donated 6,5 milion to help cities damaged by the tornado,“ napsal hejtman.

Pomoc Taiwanu

Vystrčil nezávisle na Grolichovi oznámil, že opakovaně žádal vládu, aby Tchaj-wanu darovala vakcíny proti covidu.

„Dnes zasedá vláda. I kvůli se neustále opakujícím dotazům uvádím, že dlouhodobě vládu žádáme o podporu Taiwanu darováním vakcín. Kontaktoval jsem za tím účelem celou řadu ministrů. Naši pomoc cítím v současnosti jako povinnost."

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Pomoc Taiwanu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…