Dělají ze mě čínského agenta... Zeman se projel novou Škodovkou a prozradil, jak je to doopravdy

15.02.2017 16:42

Prezident Miloš Zeman se v rámci své návštěvy Královéhradeckého kraje sešel se zaměstnanci společnosti Škoda Auto ve Vrchlabí.

Dělají ze mě čínského agenta... Zeman se projel novou Škodovkou a prozradil, jak je to doopravdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Jsem tady hrozně rád z prostého důvodu. Byl jsem v minulosti obviňován, že podporuji montovny. A dnes jsem se přesvědčil o tom, že tady není montovna. Tady je vysoce kvalifikovaná práce se sofistikovanou výrobou,“ sdělil Zeman úvodem. „Je dobře, že navazujeme na tradici skvělého českého průmyslu z minulosti,“ dodal.

„Přeji vám, abyste tady byli spokojeni a aby vaše mzda rostla,“ sdělil k průměrné mzdě, která je podle jeho slov ve Škodě Auto zhruba 37 tisíc korun.

Anketa

Má kolem sebe Miloš Zeman na Pražském hradě dobré spolupracovníky?

30%
70%
hlasovalo: 3428 lidí

„Já už jsem to říkal na poradě s vedením vašeho podniku. Nejde o to, co pro tento podnik udělám, ale co se snažím pro něj již v této době udělat. Na čínském trhu právě Škoda Auto má největší podíl. Konkrétně nejvíce z její produkce se prodává právě v Číně. A i když mně to někteří zazlívají a dělají ze mě čínského agenta, tak povinností každého politika je pomáhat svým exportérům,“ sdělil Zeman k otázce další podpory podniku.

Prezident si při prohlídce závodu prohlédl také nový vůz Škoda Kodiaq. „Minulý týden jsem se s ním svezl na cestě z Prahy do Lán. Byl jsem spokojen z mnoha důvodů. Má o něco vyšší strop a kupodivu méně drncá,“ uvedl s tím, že Škodu Kodiaq případně rád zařadí do své flotily. 

Zeman pak také závěrem uvedl, že není příznivcem rekvalifikací. „Vychovat si vlastní lidi, srdcaře, kteří se svým podnikem srostou, protože už v době svého vzdělávání do něj docházeli, je ještě daleko důležitější. Na ty rekvalifikace moc nevěřím a mám s nimi celkem špatné zkušenosti,“ řekl. Ze Škoda Auto si pak hlava státu odvezla model vozu Kodiaq. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…