Děláte hybridní kampaň. Je na čase skládat účty, pustil se do Zemana kandidát Fischer

14.12.2017 18:19

Prezidentskému kandidátovi Pavlu Fischerovi se ani trochu nelíbí, že se současný prezident Miloš Zeman nezúčastňuje prezidentských debat. Přišel proto s nápadem. Vyzval Zemana na souboj. Je dokonce ochoten dorazit přímo na Hrad, aby to Zemanovi usnadnil.

Děláte hybridní kampaň. Je na čase skládat účty, pustil se do Zemana kandidát Fischer
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý velvyslanec ve Francii Pavel Fischer

Na debatě prezidentských kandidátů na půdě Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně prohlásil Pavel Fischer, že je načase, aby Miloš Zeman složil účty z toho, co na Hradě dělá. „Je načase, aby skládal účty z toho, co vykonal ve své funkci. Protože jinak je to takové, že mluvíme o něm bez něj. Je načase, aby přišel, a když nepřijde on sem, já přijdu za ním,“ oznámil Fischer. Vysloužil si dlouhý a hlasitý potlesk.

Topolánek s nádechem ironie dodal, že by možná stačilo, aby přišel „viceprezident Ovčáček“. Topolánek nejednou prohlásil, že Ovčáček často nevystupuje jako mluvčí, ale spíše jako viceprezident, jakého známe z USA. V Česku však žádný takový podobný post neexistuje.

Fischer se na Zemana obrátil v dopise, který zveřejnil také na sociální síti Facebook. Vyjádřil v něm pochopení pro Zemanovu vytíženost jako prezidenta, ale trval na tom, že by Miloš Zeman měl vystoupit v nějaké diskusi a složit občanům účty. Kampaň – nekampaň, kterou podle Fischera Zeman teď vede, je prý dosti nešťastná. Prezident tvrdí, že žádnou kampaň nevede, ale jeho billboardy visí po celé republice a mluvčí Ovčáček promlouvá k národu z obrazovek soukromých televizí.

„Takový styl považuji za ‚hybridní kampaň, jejímž cílem je dezorientovat voliče,‘ napsal Fischer v dopise adresovaném Zemanovi.

Fotka uživatele Pavel Fischer - prezident 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…