Děláte si z lidí legraci, přečetl si od čtenářů ministr Herman. A takto reagoval

27.12.2014 14:47

I během druhého svátku vánočního odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). Na svém profilu zmíněného webu odpověděl například na dotaz, proč není tržní hospodářství zavedeno i do kultury.

Děláte si z lidí legraci, přečetl si od čtenářů ministr Herman. A takto reagoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

„Proč nezavedete tržní hospodářství i do kultury?“ ptal se čtenář, který se podepsal jako „krissus“. Podle jeho názoru by pak umělci byli aktivnější. „A skutečné umění by se oddělilo od plev,“ domníval se čtenář.

Herman odpověděl, že tržní principy v mnoha ohledech v kultuře fungují. Dotace státu prý představují jen část z celkové mozaiky finančních prostředků, které jsou pro život řady kulturních aktivit potřebné. „Grantové komise, které se na ministerstvu kultury přidělováním peněz zabývají, hodnotí právě i životaschopnost a dosah té které akce, o jejíž podporu se jedná,“ uvedl s tím, že by nebylo správné podporovat aktivity, o které by nebyl širší zájem veřejnosti.

Odpovídal jste mi jako prohnaný člověk, který si z lidí dělá legraci

Ministr odpověděl i na kritická slova jednoho ze čtenářů. Tomu se nelíbilo, jak Herman na jeho otázky odpověděl. „Vy jste mi odpovídal způsobem hodným buď žáka zvláštní školy, který nezná smysl napsaného, či způsobem člověka prohnaného, dělajícího si z lidí legraci,“ posteskl si čtenář, který také uvedl, že už nechce diskusemi s Hermanem ztrácet čas. Přesto mu na závěr položil otázku: „Myslíte si, že způsob, jímž odpovídáte na dotazy zdejšího auditoria, je hodný ministra vlády České republiky?“ Ministr vyjádřil politování nad tím, že tazatel není konkrétnější. „Jak sám vidíte, já jsem k diskusi připraven. Ale na tu musí být nejméně dva...,“ uvedl a popřál nespokojenému čtenáři vše dobré do nového roku.

Proč odpovídáte až poté, co vyšel průzkum, podle kterého nejste moc populární?

Čtenářka Jana se přiznala, že Herman má její sympatie za to, že zodpověděl většinu dotazů. Podivila se ale tomu, že na ně začal odpovídat během vánočních svátků. Napadla ji souvislost s nedávno zveřejněným průzkumem popularity politiků, v němž Daniel Herman prý nebyl hodnocen nejlépe. „Má to nějakou spojitost? Protože je s podivem, že odpovídáte zrovna o svátcích. A nebo bez politiky nemůžete být :-)?“ napsala čtenářka. Podle ministra je ale vysvětlení jednoduché. „Teď o svátcích mám konečně trochu více času, tak vyřizuji i věci, na které se prostě během nesvátečního období nedostanu,“ vysvětlil.

Celé znění otázek a odpovědí Daniela Hermana najdete zde

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…