Demokracie se mění v diktaturu. Hovoří umírněný muslim, který sem utekl a teď tu pozoruje to samé, jako doma

04.04.2019 15:58

Matematik Marian Kechlibar se důrazně zastal Hatema Berrezougy, českého muslima a blogera, který zmizel z blogu serveru iDNES.cz. Prý dostal obrazně řečeno nůž na krk, aby tuto platformu opustil. Sám Berrezouga k tomu také napsal pár řádků. Prozradil, jak se k němu chovali muslimové žijící v Česku. Napsal také, že naše demokracie se v jistém ohledu proměňuje v diktaturu. I když je oděna do ušlechtilosti, stále je to diktatura.

Demokracie se mění v diktaturu. Hovoří umírněný muslim, který sem utekl a teď tu pozoruje to samé, jako doma
Foto: Archiv MK
Popisek: Matematik a publicista Marian Kechlibar

Matematik Marian Kechlibar s nelibostí hledí na správce blogů na serveru iDNES.cz. Zničehonic odtud totiž zmizely texty autora Hatema Berrezougy. Kechlibar proto originálnímu autorovi zaslal otevřený dopis, v němž jasně napsal, co si myslí o administrátorech nebo možná spíše cenzorech blogu. Není to poprvé, co z blogu iDNES.cz zmizel text, který někteří čtenáři považovali za zajímavý.

Posléze dodal, že Berrezouga odešel z blogu sám, neboť mu bylo údajně řečeno, že buď odejde, nebo bude z této blogové platformy odstraněn. Berrezouga tedy odešel. A Marianu Kechlibarovi podrobně popsal svůj pohled na celou věc.

V první řadě Kechlibarovi poděkoval. Poté mu položil otázku. „Víš, jaký je rozdíl mezi tím, jak se ke mně chovali muslimové, a tím, jak se ke mně chovali Češi? Když jsem podloženě kritizoval muslimy, a opravdu ne za pozitivní věci, tak naprostá většina z nich v ČR mě buď obvinila z odpadlictví a neloajality, nebo ti, kterým jsem jednou pomohl z velkého průšvihu, byli první, kdo mě podrazili,“ napsal Berrezouga v dopise, který na svém webu uveřejnil Martin Kechlibar.

„Češi reagovali jinak, i když se většina z nich chovala jako nevěřící Petr, ani se jim nedivím, z historických důvodů, měl jsem u nich nejen velkou podporu při kritice islámu, ale i když jsem obhajoval určité islámské principy a dal do kontextu určité koránské verše. Sice se karma v takových případech nevyšplhala ke 40, ale nad 20 byla,“ pokračoval.

Usiloval prý o co nejlepší integraci muslimů do české společnosti. Prý se dokonce snažil reagovat na dopisy Tomia Okamury, ale Muslimská obec odmítla jeho reakce publikovat. Zato Češi – nemuslimové jeho texty četli s chutí a s chutí je šířili. Platilo to prý dokonce i o velkém bojovníkovi proti islámu, Martinu Konvičkovi.

„Teď mluvím o svých osobních zkušenostech s Čechy jako muslim, který koneckonců utekl od muslimů, aby žil mezi ‚káfiry‘. Jak mě chce někdo přesvědčit po tom všem, co jsem zažil na vlastní kůži, že my muslimové jsme ti tolerantní, mírumilovní a Češi jsou ti xenofobní, rasisti a fašisti?!“ otázal se.

A pak se opravdu rozjel a nebral si servítky.

„Pochopil jsem, že se muslimské organizace, a to nejen v ČR, chovají jako nebezpečné sekty a jako každá nebezpečná sekta odcizují jak vlastní lidi, tak konvertity z kulturního prostředí tím, že jim neumožní se integrovat, nikdy a nikdy a nikdy. Skutečný problém totiž netkví v tom, že Češi ztratili nervy po tolika průšvizích, že nadávají na muslimy – SAKRA, PŘIZPŮSOBTE SE! Ale skutečný problém tkví v tom, že celá islámská tradice, hl. sunna a islámské právo, doslova a do písmene zakazuje muslimům, aby se INTEGROVALI. Možná použití slova ‚přizpůsobit se‘ není nejlepším vyjádřením, které vystihuje požadavky většinové společnosti a otevírá možnost, aby ho hned napadli ti, kteří falešně a povrchně obhajují ODLIŠNOST,“ napsal.

Cílem všech jeho blogů prý bylo upozorňovat právě na to, že čeští muslimové se prostě chtějí odlišovat od většinové společnosti.

Ve chvíli, kdy na blogu iDNES.cz zažil čelní střet s cenzurou, došla mu trpělivost. Protože přišel do Česka v roce 1998 z Tuniska a ví, jak vypadá diktatura, cítí, že určité diktátorské tlaky nabývají na síle i v Evropě, byť jsou oděny do demokratického hávu.  

„Ale to, co se děje v Evropě, je, že se odvolává na demokracii, lidská práva a právní stát, ale začíná se prosazovat opak toho a navíc se zachováním ušlechtilých pojmů! A proto já si nepletu, jak jsem v některých komentářích četl, svobodu s demokracií, ne, naopak. Svoboda je nedílnou součástí demokracie a bez ní už to demokracie NENÍ,“ zdůraznil.

Svůj blog z iDNES.cz prý odstranil právě proto, že si nechtěl nechat omezit svobodu tamními administrátory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…