Deník tráví dny s prezidentskými kandidáty. Začal u Zemana a došlo i na Ovčáčka s Mynářem

02.12.2017 16:06

Den s prezidentským kandidátem Milošem Zemanem strávil regionální Deník, a to při příležitosti Zemanovy cesty jižní Moravou. Hlava státu se kromě návštěvy mnoha měst a obcí setkala také se svým věrným fanouškem, čtenářem Deníku Janem Pawlusem.

Deník tráví dny s prezidentskými kandidáty. Začal u Zemana a došlo i na Ovčáčka s Mynářem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany ve Strážnici

K setkání automatizačního technika s prezidentem republiky došlo v brněnském hotelu International. Jak píše Deník, ani pro personál to nebyla jen běžná směna, což dokládala i černá skvadra superbů a přísné pohledy ochranky. 

Čtenář Deníku Pawlus se s prezidentem mimo jiné baví o pobytu na Moravě, fotí se spolu. Pak se již hlava státu vydává do Strážnice, kde na něj čekají koláčky. Při setkání s občany mírně vrávorá, když vstává z křesla po diskusi. I to Deník zaznamenává a cituje i slova hlavy státu: „To by bylo fotografií, kdybych upadl, že? Ale já budu dál stát pevně na svých vlastních nohou,“ poznamenává Zeman. Následně na něj čeká i zabijačka a v Bučovicích také transparent s heslem: „Jezevec do lesa, ne na Hrad.“

Odpůrce Zemana to však od jeho příznivců schytá. Jeden z místních například podotýká, že jednou je Zeman prezidentem, tak by měl být respektován. „Kdyby volby dopadly jinak, také tady nebudeme protestovat,“ uvedl jeden z místních občanů. 

  • Původní text ZDE

Deník si pak všímal i Zemanových odpovědí na setkání, kdy se například hlava státu vyjádřila k přijetí eura, ke kanálu Dunaj–Odra–Labe či k terorismu. „S teroristy se nevyjednává, s nimi se bojuje. Jsem rád, že máme vojáky v Afghánistánu, i když mně to mnozí vyčítají a říkají, proč jsou tak daleko od domova. Říkám jim, že tam bojují s teroristy. A s touto formou nenávisti je potřeba bojovat,“ zmínil Zeman.

A co hranice odchodu do důchodu? „Mohli bychom odcházet do důchodu v pětapadesáti letech a mohli bychom mít čtyřdenní pracovní týden, ale jedli bychom suchý chleba a jezdili na kole. To je prostě logický důsledek, protože země ztratí ekonomickou výkonnost. Už teď se v některých podnicích začínají zavádět méně razantní opatření. To je sedmapůlhodinový pracovní den. Je to v pořádku. Tento proces by měl pokračovat,“ poznamenal Zeman.

Deník se při setkání s prezidentem sešel také s hradním mluvčím Jiřím Ovčáčkem, který vzpomněl na první kontakty s hlavou státu. Ovčáček uvedl, že se Zemanem poprvé mluvil jako novinář. „Mám z té doby ještě schovaný lístek s telefonním číslem na jeho chalupu v Novém Veselí na Vysočině. Čas plynul a četnější kontakty se z iniciativy Miloše Zemana přerodily v roce 2009 v tykání. Zlom přišel v roce 2013. Pan prezident mi nabídl, zda bych se nestal jeho tiskovým mluvčím,“ řekl Ovčáček, jenž je za tuto skutečnost rád. „Za čtyři roky jsem zažil řadu bitev i frontálních útoků. Další budou následovat,“ poznamenal s tím, že na svého prezidenta je hrdý.

To, že je Zeman skvělý šéf, si myslí také hradní kancléř Vratislav Mynář. „Velkou školou pro mne byla volební kampaň před přímou volbou prezidenta v roce 2013. Byl to takový křest ohněm. A prožít okamžik vítězství společně s Milošem Zemanem je nezapomenutelný životní zážitek a radost,“ sdělil Deníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…