Denně myslím na ty oběti... Kalousek se jímavě vyjádřil k situaci na Ukrajině

24.02.2014 13:20

EU by měla rychle poskytnout Ukrajině finanční pomoc. Pokud bude váhavá, Ukrajině nezbude než přijmout peníze od Ruska. Na svém facebookovém profilu to dnes uvedl exministr financí a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Denně myslím na ty oběti... Kalousek se jímavě vyjádřil k situaci na Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Anketa

Který z českých politiků se nejlépe vyjadřoval k situaci na Ukrajině?

1%
90%
hlasovalo: 5136 lidí

„Pokud budeme váhaví a Ukrajině nezbude nic jiného než přijmout pomoc od Ruska, budou lidské oběti na Majdanu marné," napsal Kalousek.

Ten v reakci na dění na Ukrajině se před pěti dny rozhodl nechat prošetřit, zda se Janukovyč svým tehdejším konáním nedopustil zločinu proti lidskosti:  „Jsem hluboce otřesen událostmi na Ukrajině. Jsem přesvědčen, že žádný člověk, který respektuje Listinu práv a svobod, na jejichž obranu byla zřízena Rada Evropy, nemůže být lhostejný k násilí, které represivní aparát Janukovyčova režimu použil a používá proti občanům vlastní země," řekl Kalousek 19.  února ParlamentnímListům.cz k nepokojům na Ukrajině a dodal: „Obrátil jsem se proto dnes na renomovanou advokátní kancelář Choděra se zadáním, aby urychleně zpracovala můj podnět Nejvyššímu státnímu zastupitelství ČR a příslušným institucím EU, aby prošetřily, zda se prezident Janukovyč nedopustil zločinů proti lidskosti. Jsem přesvědčen, že příslušné instituce se mým podnětem budou zabývat s veškerou odpovědností vůči svým pravomocím i vůči etickým hodnotám evropské civilizace.“

Celé vyjádření Miroslava Kalouska na jeho facebookovém profilu:

„Denně myslím na pozůstalé lidských obětí v Kyjevě. Mnohé byly mladší než moje děti... Teď je ze všeho nejdůležitější, aby EU rychle projevila solidaritu a poskytla Ukrajině potřebnou finanční pomoc. Pokud budeme váhaví a Ukrajině nezbude nic jiného než přijmout pomoc od Ruska, budou lidské oběti na Majdanu marné."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…