Deset let Klause už stačilo, píše Česká pozice

07.10.2012 16:48

Server Česká pozice komentuje rozhovor prezidenta Václava Klause pro Lidové noviny. Řeč tam byla hlavně o střelbě v Chrastavě, podle autora článku ale rozhodně o žádný atentát nešlo a Klaus jen stále všechno svádí na svou rivalitu s Václavem Havlem.

Deset let Klause už stačilo, píše Česká pozice
Foto: hns
Popisek: Prezident Klaus a útočník Vondrouš, ilustrační koláž

„Prezident Klaus názorně předvádí svůj příspěvek k atmosféře v naší společnosti. Povětšinou lehce posměšný tón, jímž se vyznačují kritici jeho ulpívání na pojmu „atentát“, beze vší příčiny a netýkavě označuje za „absolutní nenávist“, s níž se prý „skupina naší levicově kulturně-mediální fronty pustila do boje se slovem atentát“. Prezident se navíc nemůže divit negativní odezvě, když používá takové echtovně bolševické výrazivo,“ komentuje autor článku.

Podle něj má Klaus pravdu, že na prezidenta této země se ještě nikdy nestřílelo a nic se nezměnilo ani nyní, jelikož na něj nikdo doopravdy nevystřelil. „Prezident Klaus má pravdu i v tom, že naše doba je nemocná, a že lidé jsou jejím produktem, ale i jejími tvůrci. Všichni lidé. I on, pokud se ovšem již nepokládá za bohočlověka. Klausovy sentence jsou chvílemi trefné, jen on sám se chvílemi staví jaksi mimo realitu,“ myslí si autor.

Opravdu za všechno může Havel?

Klaus prý naznačuje, že každý, kdo útok jednoznačně neodsoudí, ho vlastně zavinil. Podle České pozice jde jen o věčné připomínání rivality s Havlem. „Paranoický je však již dovětek „Já jsem myslel, že smrtí Václava Havla to v jistém slova smyslu utichne, ale naopak ono to možná ještě sílí.“ Opravdu si stále Klaus myslí, že za to všechno může jen Havel?“ dočteme se.

Současný prezident také podpořil pouze jediného kandidáta na svůj post – Miloše Zemana. „No, pane prezidente, těch deset let opravdu vrchovatě stačilo,“ končí komentář autor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…