Detektiv, kterého zadrželi s Vítem Bártou: Jde prý i o Rittiga

08.11.2013 10:38

Bývalý důstojník Bezpečnostní informační služby Jan Petržílek byl v minulosti v rámci tajné služby interně vyšetřován kvůli podezření, že udržoval nadstandardní vztahy s pražským lobbistou Ivo Rittigem. Informuje o tom deník Mladá fronta Dnes. Petržílek byl minulý týden zadržen společně s šéfem VV Vítem Bártou.

Detektiv, kterého zadrželi s Vítem Bártou: Jde prý i o Rittiga
Foto: bis.cz
Popisek: Odznak BIS

Podle listu vyšetřoval Petržílka v roce 2011 odbor vnitřní bezpečnosti BIS. Tajné službě podezření oznámil anonymní dopis. Protože v něm ale byly velmi konkrétní informace, případem se BIS musela zabývat. Z obsahu dopisu podle deníku vyplynulo, že Petržílek dodává Rittigovi důvěrné informace z tajné služby včetně odposlechů, které BIS pořizovala. „Úryvky předaných odposlechů byly v dopise citovány,“ píše list.

Tehdy inspektoři BIS případ pro nedostatek důkazů odložili. „Avšak poté, co generální inspekce vzala Petržílka tento týden do vazby kvůli kauze uniklých odposlechů Janouška, bude muset znovu prověřit i případ s Rittigem,“ uvedl deník.

Petržílek se podle něj s Rittigem scházel oficiálně. Rittig byl totiž na seznamu lobbistů, které tajná služba v minulosti skutečně prověřovala a monitorovala. Petržílek byl podle listu určen k tomu, aby si některé informace získané od agentů nebo z odposlechů ověřoval přímo na schůzkách s Rittigem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…