Dětský kanál ČT3 bude stát 200 milionů, řekl Dvořák

06.06.2012 17:02

Generální ředitel České televize Petr Dvořák představil Radě ČT nový kanál ČT3 určený dětem od 4 let. Náklady na spuštění a provoz by měly činit zhruba 95 milionů korun, informoval server iDNES.cz.

Dětský kanál ČT3 bude stát 200 milionů, řekl Dvořák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

"Levnější varianta znamená úměrně menší počet premiérových pořadů v roce, v létě vysílání repríz a nižší počet premiérové vlastní tvorby. V optimální variantě počítá ČT s náklady 232,6 milionu korun. V nejlevnější variantě jsou náklady vyčísleny na 195,5 milionu korun," píše se v tiskové zprávě České televize.

Zahraniční pořady v původním znění

Nový kanál by měl vysílat nejen rodinné filmy, dobrodružné či animované seriály, ale slibuje také dětské talentové soutěže. Děti se dočkají také nových zahraničních pohádek.

Večerní pořady uvidí diváci hlavně s titulky v původním znění. "Nový dětský kanál se v zásadě bude chovat jako jeden velký jazykový kurz," dočteme se ve zprávě dále.

"Snažili jsme se sestavit takový program vysílání, aby děti bavil, zároveň jim nenásilnou formou přinášel i poznání a mohly se ho přímo účastnit prostřednictvím internetu a dalších moderních technologií," uvedl pro iDNES.cz Dvořák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…