Deutschland über alles. Německým tenistkám zazpívali nacistickou hymnu

12.02.2017 15:37 | Zprávy

Trapas. Jinak se nedá nazvat to, co se stalo při úvodním ceremoniálu tenisového fedcupového víkendu mezi USA a Německem. Místo současné německé hymny totiž zazněla její nacistická verze. Píše o tom server iDNES.cz.

Deutschland über alles. Německým tenistkám zazpívali nacistickou hymnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Starou německou hymnu i s veršem „Deutschland, Deutschland, über alles“ zazpíval americký učitel Will Kimble. Tenistky reagovaly každá jinak – Jule Görgesová začala plakat, Andrea Petkovicová prý zuřila. „Do očí se mi draly slzy,“ řekla. Německá kapitánka Barbara Rittnerová pak uvedla, že jde o neomluvitelný skandál. „Bylo mi do breku, protože chvíle, kdy vám ve Fed Cupu hrají hymnu, je něco posvátného,“ řekla Rittnerová k incidentu.

Původní text ZDE.

Petkovicová pak uvedla, že nechápe, jak se něco takového může stát v Americe 21. století. Zápasy se odehrávaly na havajském ostrově Maui. „Větší ohavnost se mi nestala,“ uvedla. Na Twitteru pak událost nazvala ztělesněním ignorantství.

Američané se samozřejmě okamžitě omluvili.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Švýcarský summit o Ukrajině: Biden chyběl, Zelenského to rozrušilo

21:49 Švýcarský summit o Ukrajině: Biden chyběl, Zelenského to rozrušilo

Kolem 100 zemí a organizací se účastní dvoudenní konference ve Švýcarsku, která má nalézt cestu k mí…