Diskriminace občanů. SPD odmítá covid pasy Evropské unie

25.05.2021 20:56 | Ze sítí

Hnutí SPD odmítá diskriminaci občanů, kteří se nechtějí očkovat nebo testovat. „Vláda ANO a ČSSD chystá v legislativní nouzi novelizovat zákon o ochraně veřejného zdraví, do kterého chce zakotvit omezení účasti na veřejné nebo soukromé akci nebo vstupu do veřejnosti jinak přístupného prostoru, včetně provozoven do nichž je vstup vázán na členství, úhradu nebo jinou podmínku tak, že vstup bude umožněn pouze fyzickým osobám, které podstoupili očkováním proti covid-19 nebo toto onemocnění prodělali nebo se prokáží negativním testem, a to bez ohledu na epidemiologickou situaci,“ informoval na sociální síti předseda hnutí SPD.

Diskriminace občanů. SPD odmítá covid pasy Evropské unie
Foto: Repro ČT
Popisek: Předseda SPD, Tomio Okamura

Všechna opatření musí podle hnutí SPD korespondovat s tím, jaká je epidemiologická situace. „Není možné zakotvovat do zákona šikanu a segregaci lidí s tím, že by mohla hrozit pandemie nebo epidemie. Hrozit totiž může kdykoli cokoliv,“ vysvětluje Okamura s tím, že očkování musí být dobrovolné a není možné, aby k němu byli lidé nuceni.
 
„Dále vláda zavádí v této novele skrytě tzv. covid pas a to tak, že konkrétně ukotvuje do samotného zákona, že do očkovacího průkazu bude zapsáno očkování proti onemocnění covid-19. Očkovací průkaz dávno funguje a je do něj zapsáno každé očkování, které je stejně tak zaznamenáno ve zdravotní dokumentaci pacienta a není tedy nutné speciálně zakotvovat do zákona zaznamenávání konkrétního očkování jako je covid-19,“ uvádí předseda SPD. 
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…