Dívčí válka: Zradilas! SPD a Trikolóra? Jde do tuhého

28.07.2020 14:10

Poslankyně Lucie Šafránková (SPD) se na svém facebookovém profilu vyjádřila k odchodu její kolegyně Terezy Hyťhové z hnutí SPD a poslaneckého klubu. Hyťhovou již nazývá bývalou kolegyní.

Dívčí válka: Zradilas! SPD a Trikolóra? Jde do tuhého
Foto: archiv T. Hyťhová
Popisek: Tereza Hyťhová

Šafránková krok Hyťhové, která chce spolupracovat s Trikolórou Václava Klause mladšího, považuje za zradu hnutí SPD, všech jeho členů příznivců – a hlavně našich voličů. „Protože ti dali svůj hlas ve volbách do sněmovny v roce 2017 za hnutí SPD, nikoli primárně slečně Hyťhové jako bianco šek pro její budoucí aktivity a hrátky, a už vůbec tento hlas nedali, tehdy ještě neexistujícímu, hnutí Trikolóra. Výsledkem těchto voleb bylo 22 poslaneckých mandátů pro hnutí SPD, pro jeho program a pro jeho politický postup. Dnes to, díky Tereze Hyťhové a dalším přeběhlíkům, neplatí, což je popřením smyslu demokratických voleb. Respektuji právo každého poslance na změnu politického názoru i na přestup do jiné politické strany. Ovšem pouze za předpokladu, že se současně vzdá svého poslaneckého mandátu. Opačný postup je výsměchem a plivnutím do tváře voličů,“ míní Šafránková.

Anketa

Chcete, aby Česká republika ratifikovala Istanbulskou úmluvu?

2%
98%
hlasovalo: 30530 lidí

„Slečna Hyťhová, místo toho, aby aktivně pracovala na prosazování programu hnutí SPD v praxi a táhla s námi, ostatními členy a poslanci SPD, za jeden provaz, tak bez jakékoli diskuse – a z ničeho nic – oznámila svůj odchod prostřednictvím sociální sítě. Minimálně v našem poslaneckém klubu měla vždy dost prostoru nám toto své rozhodnutí oznámit. Na to zřejmě ale nenašla nikdy dost odvahy a jen nás všechny tahala za nos,“ uvedla.

„A nyní ještě má tu drzost nás veřejně poškozovat v tom smyslu, že hnutí SPD údajně nehájí v politice programové hodnoty, ale pouze jakousi svou nedefinovanou ‚podnikatelskou podstatu‘. Vzhledem k tomu, jak jsem slečnu Hyťhovou poznala v době, kdy byla ve sněmovně přítomná (což vzhledem k její dost nízké pracovní docházce nebylo příliš často), vnímám tyto její výroky jako dětinské, směšné a zcela nepravdivé,“ řekla.

„Konečně – o důvěryhodnosti slečny Hyťhové velmi dobře vypovídá její únorový facebookový status, ve kterém píše: ‚Chtěla bych se vyjádřit k mému údajnému přestupu do Trikolóry a odchodu z hnutí SPD. Tato věc je naprosto lživá a nezakládá se na pravdě. Prosím, nešiřte dezinformace! Děkuju!“ Zatímco dnes říká: ‚...k tomuto kroku (odchod z SPD) jsem směřovala delší dobu...‘ Netřeba dalších slov,“ uvedla s tím, že by chtěla v této souvislosti ještě dodat, že se osobně bude svou prací nadále snažit ze všech sil o naplnění programových slibů a cílů hnutí SPD. „Vedení hnutí, které jsme si svobodně zvolili, má moji důvěru – neměním politický dres. A hlavně, vždy zůstanu se svými voliči!“ zakončila.

Bc. Lucie Šafránková

  • SPD
  • poslankyně, místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku
  • poslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…