Dluhy všude, kam se podíváš. Ale na tohle se 35 milionů našlo. Podepsán Plaga

19.02.2021 12:21

Místostarostku Městské části Praha 8 Vladimíru Ludkovou pěkně vytočilo Ministerstvo školství. To se totiž v době největší ekonomické katastrofy rozhodlo opravdu štědře utrácet. Desítky milionů. Tomu neuvěříte, za co. Ano, genderová rovnost. Ministr Plaga má rozhodně co vysvětlovat.

Dluhy všude, kam se podíváš. Ale na tohle se 35 milionů našlo. Podepsán Plaga
Foto: ODS
Popisek: Vladimíra Ludková (ODS)

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí
„V této době, kdy chybějí peníze na mnoha stranách, kdy krachují celá odvětví a lidé přicházejí o to, co budovali desítky let, přichází Ministerstvo školství ČR s plánem utratit více než 35 milionů korun za podporu genderové rovnosti ve vědě a školství. V této souvislosti mě napadá jediné možné vysvětlení, a sice že je potřeba najít uplatnění pro absolventky genderových studií,“ píše místostarostka.

Ludková poté cituje jistou doktorku Irenu Smetáčkovou-Moravcovou: „V Česku najdete opravdu jen málo odborníků – mužů, kteří by se profesně zabývali otázkou nerovnosti pohlaví.“ Dr. Smetáčková-Moravcová je spoluautorkou dokumentu s názvem „Pomůcka při posuzování genderové korektnosti učebnic“ určeného právě pro MŠMT.

„Doktorce Smetáčkové-Moravcové zřejmě nevadí feminizace českého školství ani jeho závažnější problémy jako například kolísající kvalita on-line výuky, což je výbušný problém posledního roku. Paní doktorka chce se svým genderově nevyváženým týmem revidovat učebnice a vést tažení za jejich genderovou korektnost. To je prosím priorita Ministerstva školství v těchto těžkých dobách!“ píše dále zjevně rozhořčená Ludková.

Na závěr se politička podívala na zoubek ještě jedné vypečené instituci: „Jen tak na okraj v týmu výzkumného oddělení gender & sociologie v Sociologickém ústavu Akademie věd České republiky je uvedeno 13 (pouze) žen, ups, jestli by to nechtělo nějakou kvótu pro muže vědce.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…