Dlužil 256 korun a přijde o dům, píše server. Dluhy byly vyšší, brání se exekutoři

02.02.2012 14:40

Exekutor Martin Růžička dal do dražby nemovitost v hodnotě 1,5 milionu korun. Postižený občan, kterému patří, však dlužil pouhých 256 korun. Napsaly to Britské listy. Exekutorská komora ale nesouhlasí.

Dlužil 256 korun a přijde o dům, píše server. Dluhy byly vyšší, brání se exekutoři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační koláž.

„Dopravní společnost Zlín-Otrokovice vymáhá pohledávku v částce 256,-Kč od jednoho postiženého občana. Soudní exekutor JUDr. Martin Růžička chystá za 14 dnů prodat jeho nemovitost v hodnotě 1,5 milionu korun. Kdyby to byla jen výjimka. MUSÍ TO SKONČIT!!! Napište zákonodárcům, ministrovi, presidentovi DNES!!!“ píše se na serveru.

Zastaňte se ho, vyzývá server

Dražba se týká rodinného domu v Tečovicích. Podobné kroky ukazují, kam v České republice došla neomezená moc exekutorů. Podle serveru exdrazby.cz začne dražba 12. února a skončí o den později. BritskéListy.cz vyzývají všechny, aby napsali zastupitelům obce a vyjádřili svůj nesouhlas s těmito kroky.

Exekutorská komora ale celou věc vysvětluje jinak. "Soudní exekutor JUDr. Martin Růžička z EÚ Zlín sice vydal usnesení o elektronické dražbě, ale nikoliv pro jedinou pohledávku ve výši 256 korun. Celková výše všech pohledávek totiž činí 2.500.000 korun. Diskutovat o nepřiměřenosti tedy není na místě," píše ve vyjádření tisková mluvčí komory.

To, že postižený dlužil 256 korun, je sice pravda, ale byla to prý pouze první pohledávka, která se u dražby uvádí. "Pro čtenáře neznalé věci tedy může být matoucí, že je v dražební vyhlášce uveden dluh ve výši 256 korun. Výtěžek z dražby však následně (v tzv. rozvrhovém řízení) uspokojí další pohledávky, kvůli nimž se k dražbě nakonec přistoupilo," tvrdí komora.

reklama

autor: joh

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …