Dnešní zemětřesení v ČR? To se v hrobě otočil Masaryk, neudržel se Rakušan

07.03.2024 16:43 | Monitoring

Česko-slovenské mezivládní konzultace se v příštích týdnech či měsících neuskuteční, český kabinet to nepovažuje za vhodné, oznámil včera premiér Petr Fiala (ODS). ČR a SR mají podle něj řadu společných témat, která je namístě rozvíjet, jsou ale výrazné rozdíly v názorech na klíčová zahraničněpolitická témata, řekl.

Dnešní zemětřesení v ČR? To se v hrobě otočil Masaryk, neudržel se Rakušan
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan

„Česko dnes zasáhlo neobvyklé zemětřesení. A já si říkám, jestli se náhodou TGM na svoje narozeniny neotočil vy víte v čem, protože ideály oficiálních představitelů východní půlky jeho Československa se poslední dobou posouvají stále víc na východ. Což včera způsobilo i drobné diplomatické zemětřesení. Přeji oběma našim zemím, aby nad seizmickými vlnkami převážilo to, co nás kdysi spojovalo, nazvěme to třeba masarykovskými ideály, a na mezinárodním poli jsme zase mohli táhnout za jeden provaz,“ poznamenal k dění šéf STAN a ministr vnitra Vít Rakušan.

„Moje reakce na neuvěřitelné výroky Andreje Babiše a hnutí ANO v posledních hodinách je stručná a jednoznačná: Jejich prohlášení dokazují, že lídrům hnutí ANO je naprosto jedno, zda bude Česká republika v budoucnu existovat v demokratické, svobodné a bezpečné Evropě,“ uvedl následně na síti X premiér Petr Fiala (ODS).

Reagoval tak zřejmě na výrok Andreje Babiše (ANO), který na facebookovém profilu komentoval roztržku v česko-slovenských vztazích. „Česko-slovenské vztahy narušil Matovič, Fiala je teď ničí úplně. Tohle je mezinárodní politika, ne dětské hřiště. Tam možná platí, že chová-li se někdo špatně, přestanete se s ním bavit. Vláda se ale nemá chovat jako malé dítě. Pokud s kroky slovenské vlády nesouhlasí, o to spíš s ní má jednat a přesvědčovat ji o změně pozice. V případě Slovenska, se kterým nás vždy pojily mimořádně silné a dobré vztahy, to platí dvojnásob. Říká se tomu diplomacie,“ napsal totiž Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŠiroko , 07.03.2024 17:07:24
Masaryk pomáhal rozbít Rakousko-Uhersko. Kdyby věděl, že lezeme do mnohem horšího chomoutu a že anglosasům děláme užitečné idioty v jejich snaze vybít co nejvíc Slovanů, tak by vylezl z hrobu a zpráskal by Rakušana jezdeckým bičíkem až by mu zalezly oči do důlků. Původně jsem chtěl napsat, že by mu lezly oči z důlků, ale…, no však víte. :-)

|  16 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…