Do Soči pojedu, řekl Zeman studentům. Nechce míchat sport s politikou

14.01.2014 16:00

Prezident Miloš Zeman pojede na nadcházející olympiádu v Soči, protože by se podle něj neměla do ní míchat politika a lidská práva by se měla řešit na politické úrovni. Olympiáda má zůstat sportovní akcí, řekl dnes český prezident studentům při besedě v ostrovském gymnáziu. Naproti tomu řada jiných státníků se zimních her kvůli postupu Ruska proti homosexuálům nezúčastní, mimo jiné německý prezident Joachim Gauck nebo jeho francouzský protějšek François Hollande.

Do Soči pojedu, řekl Zeman studentům. Nechce míchat sport s politikou
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman na návštěvě Karlových Varů

Mnozí lidé v Rusku i v zahraničí považují loni schválený ruský zákon o zákazu propagace homosexuality mezi mládeží za nástroj represe proti ruským gayům. Zeman už loni v prosinci Českému rozhlasu řekl, že lepší než případný bojkot je kritický názor vyjádřený osobně na místě.

"Já na olympiádu pojedu na pozvání Českého olympijského výboru a setkám se tam také s bývalými olympioniky," řekl dnes Zeman, který je druhým dnem v Karlovarském kraji. Podle něj by se neměl opakovat nesmysl, kdy se z politických důvodů nejelo na olympiádu do Spojených států a pak do Moskvy. Zimní olympijské hry se budou v černomořském letovisku Soči konat od 7. do 23. února.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …