Do Vlachovic dorazí 100 vojáků, neprodyšně uzavřou areál skladu

03.11.2014 13:16

Do Vlachovic na Zlínsku, kde nedávno vybuchl muniční sklad, dorazí v nejbližších dnech 100 vojáků. O jejich vyslání dnes rozhodla vláda. Jedním z hlavních úkolů vojáků bude podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), který chce místo brzy navštívit, neprodyšné uzavření areálu.

Do Vlachovic dorazí 100 vojáků, neprodyšně uzavřou areál skladu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Večerní jednání vlády

Podle Sobotky případ ukázal na "bílá místa" v legislativě týkající se nakládání s municí, protože muniční areál nebyl zahrnut do krizových plánů integrovaného záchranného systému.

Vojáci by měli střežit areál ve Vrběticích, které jsou částí Vlachovic, tak, aby nebyl nikdo zraněn nebo nepřišel o život, řekl Sobotka. Vláda podle ministerského předsedy dnes neřešila příčiny výbuchu, ale odstraňování následků. Podle ministra vnitra Milana Chovance bude možné začít s odvozem munice až zhruba týden poté, co přestanou výbuchy. Ještě o víkendu se podle ministra několik menších výbuchů z areálů ozývalo.

Vnitro už vyzvalo soukromé firmy, které mají některé budovy v areálu pronajaté, aby se na odvoz připravily. Podle Chovance všechny firmy s policií komunikují a mají zájem věc řešit. Odvoz ale podle ministra bude trvat několik měsíců. Materiál, který hořel, totiž podle něj není možné hasit a musí se čekat, až vychladne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…