Do dneška se mohou hlásit uchazeči o post ředitele ČT

27.03.2017 6:27

Do dnešních 16:00 se mohou přihlašovat uchazeči o post generálního ředitele České televize. Jejich seznam rada ČT zveřejní ve středu na svém zasedání. První kolo volby, které zúží počet kandidátů, se uskuteční 12. dubna. Rozhodla o tom rada na svém posledním jednání.

Do dneška se mohou hlásit uchazeči o post ředitele ČT
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

Od podzimu 2011 vede Českou televizi Petr Dvořák, mandát mu vyprší letos 30. září, kdy bude v zemi vrcholit kampaň před volbami do Sněmovny. Vítěz výběrového řízení tak bude mít dostatek času na přípravu před nástupem do své funkce. Existují ale i další důvody, zejména blížící se volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Na začátku července také končí mandáty třem z 15 radních. Nebylo by jisté, zda se Sněmovně podaří včas zvolit všechny tři nové členy rady. Ke zvolení ředitele ČT je potřeba minimálně deseti hlasů.

Uchazeč o funkci musí být mimo jiné vysokoškolák, mít manažerské předpoklady k řízení veřejnoprávní instituce a vítaná je předchozí praxe v médiích. V přihlášce musí předložit vlastní koncepci dalšího rozvoje a fungování ČT jako televize veřejné služby v rozsahu přibližně pěti až deseti normostran A4. V záměru musejí být vytýčeny jednotlivé kroky a priority v horizontu funkčního období generálního ředitele.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …