Do předvolebního boje má zasáhnout „kniha proti Šlachtovi“

30.09.2021 11:42 | Ze sítí

Podle informací serveru Seznam Zprávy se chystá do tiskárny kniha, která má útočit na šéfa Přísahy Roberta Šlachtu. Mezi dalšími terči mají být také žalobci Ivo Ištvan, Lenka Bradáčová či další zástupci české justice. Kdo ji zaplatí není však jasné, stát má za ní jeden ze zakladatelů Úsvitu přímé demokracie a SPD Jaroslav Novák, kterému se přezdívá Večerníček.

Do předvolebního boje má zasáhnout „kniha proti Šlachtovi“
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Robert Šlachta v Hradci Králové

Chystaná kniha nese název Zločiny beze zbraní a autorkou má být podle zjištění Seznam Zpráv spisovatelka Marie Formáčková, ve skutečnosti za projektem stojí Jaroslav Novák, přezdívaný Večerníček, který figuruje v čele Nadačního fond Projektu Nevina, jež knihu vydá.
 

Anketa

Má se o zahraniční politice EU dál rozhodovat jednomyslně, čili i s naším právem veta?

98%
1%
hlasovalo: 10640 lidí
Jak se zmíněná spisovatelka ke knize dostala však není jasné, s nápadem knihu sepsat prý přišla sama, nemá žádnou smlouvu ani nedostane honorář.
 
Dílo mělo dle původního plánu vyjít těsně před volbami, to se již zřejmě nestihne, autoři ale plánují vydat alespoň dva videoklipy, které budou útočit právě na práci ÚOOZ pod vedením Roberta Šlachty.
 
„Nestihneme to, byť vydat to před volbami by bylo dobré, protože politici jsou citlivější na témata, která lidi trápí,“ řekl Seznam Zprávám Novák.
 
„Na knižním a audiovizuálním projektu se podílí široká skupina podnikatelů, lobbistů, právníků a bývalých politiků. Oficiálně deklarovaným cílem má být reforma ve vyšetřování zločinů a minimalizace justičních omylů,“ píší Seznam Zprávy s tím, že v knize půjde například o kauzy Jany Nagyové, pádu Nečasovy vlády, Vidkun, Toflova gangu, solárních elektráren či bratrů Lebánkových.
 

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
 
Předseda hnutí Robert Šlachta předpokládá, že jde o snahu poškodit jeho hnutí a politickou aktivitu.
 
„Podle mého názoru je to koordinovaná snaha o likvidaci nejen mé osoby, ale i celého hnutí Přísaha, které jde do politiky s cílem zpřetrhat všechny tyto korupční a mafiánské vazby. Podle mých informací jsou v tom zapojené desítky osob napojené na další politické strany, ve hře je i advokátní mafie,“ řekl Seznam Zprávy Šlachta.
 
 
Šlachta ale nebude jediným, který se v knize ocitne v negativním světle. Dalším prý bude například Ivo Ištvan, který vede Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.
 
„Problém je, že u státních zástupců a soudců se všichni bojí. Pokud chci, aby parlament prosadil nějakou změnu, potřebuji mít mediální podporu. Zjistil jsem, že noviny ani politika samostatně nic nedokážou, důležitá je synergie. Musím veřejnosti dokázat, k jakým zločinům tady dochází,“ uvedl pro Seznam Zprávy Novák.
 
Jedním z těch, kteří hodlají promluvit, je syn šéfa poslaneckého klubu ANO Jiří Faltýnek či právník a někdejší neúspěšný aspirant na funkci ústavního soudce Zdeněk Koudelka.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…