Do špitálu a konec. Covid-vakcína: Už to leze. Bez cenzury

14.04.2022 13:10 | Ze sítí

Není to tak dávno, co titulky novin plnilo téma očkování třetí dávkou vakcíny a výzvy, aby si všichni pro třetí dávku přišli pod pohrůžkou, že nebudou moci cestovat a navštěvovat restaurace. Nyní ovšem Iniciativa 21 sbírá příběhy těch, kdo měli po očkování potíže. Hned několik jich nasbíral nejmenovaný praktický lékař, jenž Iniciativě své závěry poskytl. Mezi nežádoucími účinky bylo zhoršení chronických potíží či návratu covidových příznaků, které někdy vedly i ke smrti.

Do špitálu a konec. Covid-vakcína: Už to leze. Bez cenzury
Foto: Iniciativa 21
Popisek: Pod okny ministra Válka začalo dlouhodobé občanské shromáždění Iniciativy 21

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84643 lidí
Iniciativa 21, která sdružuje lékaře, psychology, právníky i další odborníky, má kromě výpovědí těch, kdo se nechali očkovat, k dispozici i příběhy lékařů. O svá zjištění se podělil jeden nejmenovaný praktický lékař, který má podle svých slov na starosti 1850 dospělých pacientů, přičemž poměr mezi nimi je 1400 očkovaných ku 450 neočkovaným, což dle lékaře odpovídá celostátním statistikám. „Postihuje-li vzácný nežádoucí účinek až jednoho pacienta z tisíce, nemusí praktický lékař při troše štěstí vidět žádný. Běžné a nezávažné nežádoucí účinky pak pacienti leckdy sdělují jen ‚mezi řečí‘ při návštěvě, která má jiný důvod, a s velkým odstupem,“ říká.

Podělil se hned o několik případů, které by s očkováním souviset mohly, většinou se jedná o pacienty, kteří měli předchozí chronické problémy a jsou již v důchodovém věku. A u řady z nich se chronické problémy po očkování zhoršily.

Například jedna 80letá žena s vysokým tlakem, kompenzovaným astmatem a spánkovou apnoe dostala třetí dávku vakcíny Comirnaty (tedy Pfizeru) 12. 11. 2021. „7. 1. vyšetřena akutně pro tři dny trvající postupné zhoršování dechu, zprvu dušná při námaze, v den vyšetření už i v klidu. Na cílený dotaz uvádí bolestivý otok lýtka přibližně před měsícem, který přikládala namožení a který již odezněl. Při vyšetření zjištěna hypotenze, mírná tachykardie, výrazné zvýšení D dimerů POCT analyzátorem. Pro podezření na plicní embolii odeslána do nemocnice, kde potvrzena rozsáhlá oboustranná plicní embolie při hluboké žilní trombóze,“ popisuje lékař případ.

Další pacient, 80letý muž s karcinomem močového měchýře ve stabilizovaném stavu od r. 2014, byl relativně soběstačný a stabilizovaný. Covid dostal v listopadu 2020 a průběh byl vážný, s oboustraným zápalem plic a bakteriální infekcí, senior byl hospitalizován na JIP, byla aplikována oxygenoterapie. Ale po propuštění domů se senior dostal zpátky do původního stavu.

„12. 11. 2021 podstoupil očkování Comirnaty, během dvou týdnů došlo ke zhoršení celkového stavu, hybnosti, ulehl, byl asi tři týdny ošetřován rodinou, 27. 12. 2021 nekomunikující, spavý. Hospitalizován na interním odd., zjištěna dehydratace, vysoké zvýšení zánětlivých parametrů, léčen infuzemi a antibiotiky s částečným přechodným zlepšením stavu a lehkým poklesem zánětlivých parametrů, mikrobiologická vyšetření bez průkazu patogenu. Pacient přeložen na paliativní oddělení, kde 10. 1. 2022 zemřel,“ informoval lékař.

63letá žena, kterou měl lékař také v péči, byla v roce 2015 léčena chemoterapií po karcinomu vaječníku, který se jí v lednu 2021 vrátil, takže opět absolvovala chemoterapii, která byla podle všeho úspěšná. „Kontrolní ultrazvuk břicha v říjnu 2021 bez známek recidivy,“ popsal.

„27. 11. 3. dávka Comirnaty, 7. 12. hospitalizována pro otok bérce a dušnost, zvýšení D dimerů, vysoké zánětlivé parametry, lehce zvýšené onkomarkery. Vyloučena tromboembolie, zjištěna tekutina v břišní dutině, protilátky proti  červeným krvinkám, v břišní tekutině zánětlivý obraz a plovoucí metastázy. Během několika dnů zhoršení, rozvoj střevní neprůchodosti. Provedena operační revize s nálezem metastatického rozsevu na pobřišnici. Dále paliativní léčba, pacientka zemřela 15. 1. 2022,“ dopověděl příběh.

Ovšem nešlo jen o případy končící smrtí. Další pacienti uváděli jako příznak očkování dušnost a zadýchávání se, a to i mladší ročníky. Například 37letá žena dostala třetí dávku očkování Pfizeru 4. ledna. Den nato ji začala bolet hlava, dva dny po očkování trpěla dušností i v klidu a při pohybu ještě více, i s bolestí na hrudi.

„Největší intenzita potíží první den večer, ‚to myslela, že se neprobudí‘, postupně se potíže zmenšovaly. Na vyšetření přišla 11. 1., kdy patrna jen rychlejší srdeční frekvence, byla vyloučena plicní embolie. Při echokardiografii 17. 1. nález uzavřen jako nejspíše suchá perikarditida s počátečními známkami konstrikce, byl nasazen Prednison a Procorolan, při této léčbě subj. obtíže ustoupily během měsíce,“ popsal lékař tentokrát šťastnější příběh.

59leté ženě se po očkování zhoršila lupenka. Kromě toho měla dotyčná artrózu kyčle a křížokyčelního skloubení, do toho i arytmii. Třetí dávku Pfizeru dostala 11. 2. tohoto roku, a to přesto, že měla podle testu vysokou hladinu protilátek, covid prodělala ještě předtím, než se v ČR vůbec začalo očkovat. „Dva týdny poté zhoršení lupenky, akutní zánět žaludku, zhoršení bolestí zad a kyčlí, zánět dásní. 12. 3. 2022 covid onemocnění se zimnicí, kašlem, bolestmi svalů a kloubů. 28. 3. 2022 vyšetřena pro dušnost, zjištěna recidiva rychlé arytmie, která ustoupila po léčbě. 3 týdny po onemocnění přetrvává únava, pokašlávání, zhoršení lupenky a zánět dásní,“ uvedl lékař pro Iniciativu 21.

„Otázkou je, nakolik bych měl pokládat za nežádoucí účinek vakcíny onemocnění covidem po vakcinaci (zvlášť pokud bylo slibováno, že vakcína zabraňuje šíření onemocnění). Tady se opravdu nejedná o nic vzácného. Během půl roku ‚pandemie neočkovaných‘, tedy od začátku října 2021 do konce března 2022 onemocnělo nebo bylo pozitivně testováno z mé klientely nejméně 211 očkovaných (toho 3 dávky mělo 56 pacientů), a nejméně 140 neočkovaných,“ přidal lékař statistiku svých pacientů, kteří si prošli onemocněním s očkováním i bez něho.

Dodal, že údaje jsou zkreslené, protože řada očkovaných se zpočátku testovat nemusela, a tedy netestovala. Zatímco neočkovaní byli testováni „na každém rohu“ a navíc byli za pozitivní test vděční, protože znamenal, že půl roku nemuseli nic řešit. „Očkovaní nejenže tuto motivaci neměli, ale mnozí žili v přesvědčení, že nemohou mít covid, když jsou očkovaní, takže k testování ani k návštěvě lékaře neviděli důvod,“ podotýká lékař.

„Bohužel nemohu říci, že by očkovaní stonali lehčeji nebo kratší dobu než neočkovaní. Paradoxně někteří pacienti, kteří se nechali očkovat po prodělaném onemocnění (a měli by tudíž mít ‚superimunitu‘), mají při reinfekci stejné nebo i těžší průběhy než při první infekci, kdežto u neočkovaných je tomu pravidelně (a v souladu s logikou fungování imunity) naopak,“ doplnil. Závěry ze svých pozorování činí jednoduché: K pacientům je třeba přistupovat individuálně. Zatímco rizikovému pacientovi může očkování zachránit život, u těch, kteří již imunitu po prodělání mají nebo nejsou rizikoví, je situace jiná.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…