Dohadování dvou ženských. Tak komentoval advokát v ČT kauzu Jany Nečasové

29.05.2015 11:17

V České televizi měli možnost diskutovat o verdiktu v soudním procesu Jany Nečasové (dříve Nagyové) redaktor Respektu Jaroslav Spurný a advokát Jaroslav Ortman. Oba dva byli překvapení verdiktem a jsou si jisti, že státní zástupce se odvolá.

Dohadování dvou ženských. Tak komentoval advokát v ČT kauzu Jany Nečasové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Host pořadu ČT redaktor Respektu Jaroslav Spurný řekl, že byl velmi překvapený. Nečekal sice, že padne tak vysoký trest, tedy 3 až čtyři roky, ale zároveň nečekal ani tento verdikt. „Nedomnívám se, že to bylo na zproštění,“ řekl Spurný s tím, že by bylo dobré veřejné odůvodnění soudkyně.

Druhý host advokát Jaroslav Ortman věří, že soudkyně rozhodla objektivně. „Já jsem spokojen,“ řekl a uvedl, že je tento verdikt pro státního zástupce totální porážka, protože navrhoval několikaletý trest odnětí svobody. „Bude podáno odvolání na fleku, namístě, teď,“ míní Ortman. Podle něj ztroskotali žalobci tím, že nařkli obžalované z toho, že „úmyslně“ poškodili Radku Nečasovou.

„Dohadování dvou ženskejch,“ takto označil Ortman kauzu kolem tajného sledování bývalé ženy někdejšího premiéra Petra Nečase, Radky Nečasové s Janou Nečasovou (dříve Nagyovou). Podle Ortmana si již za své přestupky „vytrpěla“ Nagyová své.

Spurný se ohradil proti Ortmanovi, nepovažuje označení celé kauzy za prostou hádku dvou žen. Tady prý šlo o závažnou věc zneužití tajného sledování zpravodajskou službou.

Ortman považuje za hlavní to, že nebyl prokázán „úmysl“ záměrného zneužití sledování zpravodajskou službou a tím i poškození sledované osoby.

Spurný míní, že došlo ke zneužití, jelikož sledování probíhalo bez souhlasu ministra.

„To přece je degradace lidské osobnosti,“ označil Ortman zveřejnění odposlechů vzájemné komunikace mezi Janou Nečasovou (dříve Nagyovou) a Petrem Nečasem v médiích. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…