Doktor Macek poradil Kalouskovi, jak ušetřit

26.06.2012 10:52

Mám pro ministra financí Kalouska skvělý návrh, kterak ušetřit miliardy: ať zruší policii, státní zastupitelství, institut obhájce i soudy a namísto nich vždy na tiskovce vysvětlí, co se v tom kterém případě dělo, děje a bude dít. Píše ve své pravidelné glose na webu viditelny-macek.cz exmístopředseda ODS Miroslav Macek.

Doktor Macek poradil Kalouskovi, jak ušetřit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Macek tak reaguje na mediální vystoupení ministra financí v nedávné době a jeho výroky. Upozorňuje zejména na některé konkrétní věty, které ministr v poslední době pronesl.

Cituje některé Kalouskovy výroky:

Obvinění bývalé ministryně obrany Vlasty Parkanové (TOP 09) kvůli nákupu letadel CASA pro vojenské letectvo je útokem policie na rozhodovací mechanismy státu a demokratický systém.

Je to náš společný demokratický systém, na který teď policie dělá z mého pohledu zcela bezprecedentní útok. Neexistuje v tomto případě zákonná povinnost zadat si nezávislý posudek na cenu obvyklou, což by vyšetřovatel při své právní praxi vědět mohl.

Jsem pevně přesvědčen, že státní zastupitelství to v určité fázi musí zastavit, protože se prostě nejedná o kriminální čin. Porušením neexistujícího zákona se zkrátka kriminálního činu dopustit nelze.

Vlasta Parkanová jako bílý kůň

Podle argumentace, kterou ministr financí Miroslav Kalousek používá k obraně Vlasty Parkanové, tehdejší vlády a své strany TOP 09, je podle Miroslava Macka zřejmé, kdo má v tom všem prsty a komu dělala Parkanová "bílého koně".

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…