Doktor Macek se rozepsal o premiérovi na hraně debility

17.08.2012 13:24

Radost a následné zklamání prý prožil glosátor Miroslav Macek nad pátečními Lidovými novinami. Původně si totiž myslel, že premiér Petr Nečas se nečekaně probral a prohlašuje, že zvyšování DPH je na hraně debility. Jenže pak se bývalý ministr začetl pořádně a zjistil, že s debilitou podle premiéra hraničí naopak ústup od vyšší DPH.

Doktor Macek se rozepsal o premiérovi na hraně debility
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Při letmém pohledu na dnešní titulní stránku Lidovek jsem se zaradoval, že předseda ODS si konečně uvědomil, že je předsedou pravicové strany,“ zahajuje Macek líčení svého čtenářského zážitku. Spojení zvýšení DPH s důvěrou vládě je podle Macka opravdu šíleným nápadem, na který sedí Nečasovo přirovnání o hraně debility. Mnohem rozumnější by prý bylo, kdyby vláda začala osekávat rozbujelý stát.

Jenže pak se bývalý místopředseda ODS začetl pozorněji a s hrůzou zjistil, že na hraně debility by byl naopak ústup od vyšší DPH. Po tomto zjištění se již nad novinami zmohl pouze na povzdech „Ach jo“.

Obdobně rezignovaně reagovali na plán zvyšování DPH i někteří aktivní politici ODS. „Zvyšování daní se mi nelíbí, ale jsou situace, kdy nic jiného nenaděláte,“ sdělil pro ParlamentniListy.cz předseda Rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny Pavel Suchánek. „Pro mě je podstatné, aby nedošlo ke zvýšení celkové složené daňové kvóty,“ řekl pro ParlamentníListy.cz k témuž poslanec David Šeich. 

Premiér Petr Nečas pro Lidové noviny o ústupu od zvyšování daní řekl, že "by to byl signál finančním trhům, že ustupujeme od naší konsolidační strategie kvůli pár desetinkám procenta ekonomického růstu." To prý může dělat jiná vláda s jiným premiérem, ale on nic takového dělat nehodlá. Takový krok by podle něj byl za hranicí ekonomické a politické hlouposti, dokonce na hranici politické a ekonomické debility.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…