Doktor Macek takto uzemnil Zemana

02.12.2014 11:54

Prezident Miloš Zeman je prý tím posledním, kdo by poslancům mohl kázat o nenažranosti a vyhrožovat, že jim vetuje zvýšení platů. Myslí si to Miroslav Macek, bývalý místopředseda ODS, který prezidentovi připomněl, jak si poslanci štědře přidávali v době, kdy on sám jako premiér podával podobné návrhy. Pak si rýpl i do Andreje Babiše.

Doktor Macek takto uzemnil Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

Miroslav Macek se pozastavil nad výrokem prezidenta Zemana na téma zvýšení poslaneckých platů. Hlava státu během své návštěvy v Jihomoravském kraji označila naplánovaný růst platů o deset či více procent jako „nenažranost“ a slíbila, že takový zákon poslancům případně okamžitě vetuje.

Doktora Macka tato slova o nenažranosti zaujala. „Za jeho vlády stoupnul základní plat poslance ze 32.300.- Kč na 46.500.- Kč,“ připomíná prezidentovi. Důvody, proč si na to nevzpomněl, jsou prý jednoduché. „Paměť už mu holt neslouží, což dlouhodobá konzumace alkoholu dělává,“ poznamenává k tomu Macek.

Pak ještě bývalý místopředseda ODS okomentoval další dokument, ukazující na vědomou spolupráci ministra financí Andreje Babiše s StB, který přinesl v pondělí týdeník Euro. „Jenže: cožpak existuje někdo, kdo o tom pochybuje?,“ přemítá Macek.

Co přesně napsal Miroslav Macek:

Prezident Zeman mluví o nenažranosti dnešních poslanců. Paměť už mu holt neslouží, což dlouhodobá konzumace alkoholu dělává: za jeho vlády stoupnul základní plat poslance ze 32.300.- Kč na 46.500.- Kč.

Týdeník Euro přetiskl další objevený dokument, který dokazuje, že agent Bureš (Andrej Babiš) vědomě spolupracoval s StB. Jenže: cožpak existuje někdo, kdo o tom pochybuje?


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…