Doktor Macek voličům Fischera: Vy vůbec nevíte, koho to volíte

16.02.2012 21:25

Miroslav Macek apeluje na občany: vůdce smečky se nevolí, ale vybírá, podobně jako prezident. Podle něj je sice pěkné, že lide upřednostňují „nestranické“ kandidáty na hlavu státu, neuvědomují si ale, že volí někoho, kdo se součástí politiky stane právě po zvolení.

Doktor Macek voličům Fischera: Vy vůbec nevíte, koho to volíte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Miroslav Macek pochválil na svém blogu Čechy za jejich postup pří vybírání příštího prezidenta. Ovšem jen ironicky. „Moc se mi líbí, kterak podle posledních - a to velmi předčasných - preferencí kandidátů na prezidenta, odpovídající (česky: respondenti) upřednostnili "nestranické" kandidáty, aby tak dali najevo svoji nevůli současnému establishmentu,“ uvedl v nadsázce.

„Aniž by si uvědomovali, že volí establishment příští. A v případě Fischera i ten minulý, ale to už je dávno a hlavně platí u nás přece, že kdo nic nedělá, ten nic nepokazí,“ dodal Macek, bývalý místopředseda ODS.

Podle něj by si lidé měli uvědomit, co to ve skutečnosti znamená, že nyní bude přímá volba prezidenta. „Proboha, kdy už si lidé konečně uvědomí, že vůdce smečky se nevolí, ale vybírá (z jednoho zcela nepopiratelného kandidáta), a to podle toho, jak umí ochránit svoji smečku v dobách ohrožení a nikoliv v letech tučných... To umí každý ňouma, byť by se jmenoval jakkoliv, třeba i Švejnar,“ narážel na dalšího kandidáta na prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…