Domácí zemědělskou produkci musíme chránit a rozvíjet, slibuje formace Trikolora Svobodní Soukromníci

17.08.2021 18:00

„Podpoříme malé zemědělce, rodinné farmy a svobodné sedláky, aby nestrádali na úkor velkých prominentních společností. Naším cílem je vybudovat živý venkov,“ slibuje Trikolora Svobodní Soukromníci v čele s poslankyní Zuzanou Majerovou Zahradníkovou, kteří dle svých vlastních slov bojují za Českou republiku sebevědomých občanů, ve které státní aparát občanům slouží a nevytváří zbytečné překážky.

Domácí zemědělskou produkci musíme chránit a rozvíjet, slibuje formace Trikolora Svobodní Soukromníci
Foto: Repro Facebook
Popisek: Pravicové strany spojily síly. Do voleb jdou společně jako „Trikolóra Svobodní Soukromníci“

Volební program formace Trikolora Svobodní Soukromníci je oporou pro místní farmáře a zemědělce, kteří jsou mnohdy schopni vyprodukovat zboží převyšující kvalitu z dovozu. 
 
Budoucnost zemědělství vidí v rodinných farmách. „Naším cílem je chránit svobodné sedláky a farmáře před ničivou rozpínavostí zemědělských oligarchů. Chceme živý venkov nejen pro zemědělské hospodaření, místní řemesla a živnosti, ale i jako příjemné místo aktivního odpočinku pro lidi z měst,“ žádá TSS. 
 

Anketa

Považujete afghánskou misi (2001-2021) za úspěch Západu?

1%
98%
hlasovalo: 19280 lidí
„Nadnárodní kolosy a společnosti dlouhodobě tlačí naše zemědělce k takovým výkupním cenám, za které nejsou schopni ani pokrýt své vlastní výrobní náklady. Je proto naprosto klíčové nastavit v zemědělství podmínky tak, aby naši zemědělci konečně byli konkurenceschopní. Protože situace, která je a podmínky, které mají nastavené oni, jsou naprosto šílené. Proč máme kupovat jablka z ciziny, když nám rostou u baráku na stromě?“ uvedla již dříve předsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková k tématu. 
 
Podle hnutí má každý právo na kvalitní potraviny. „Zasadíme se o to, aby malí a střední sedláci i vlastníci lesů měli šanci získat dotace, protože v současnosti velké procento připadá zemědělským oligarchům, často hospodařícím mimo vlastní půdu,“ stojí mimo jiné ve volebním programu. 
 
Trikolora Svobodní Soukromníci před volbami také slibují, že budou důrazně prosazovat strop dotací na plochu obhospodařované půdy max. do 500 ha s tím, že příjemce doloží právní důvod k užívání půdy.
 
„Současná platná legislativa umožňuje odčerpání rozhodujícího procenta finančních prostředků několika desítkami zemědělských oligarchů, kteří v mnoha případech hospodaří i na půdě, která jim nepatří. Budeme podporovat pěstování ovoce a zeleniny, obnovu ovocných sadů, malá rodinná vinařství, rozvoj místních zpracovatelských kapacit, malé a střední sedláky v produkci hospodářských zvířat a živočišných produktů,“ slibuje formace TSS.
 
 
 
 
 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…