Dopis Víta Bárty: Milý kmotře ODS...

19.06.2012 23:06

Poslanec (VV) Vít Bárta na svém profilu na ParlamentníchListech.cz zveřejnil otevřený dopis právnímu zástupci Romana Jurečka. Reaguje tak na výzvu advokáta, aby nezasahoval do práv Jurečka. Bárta prý nechce bezdůvodně poškozovat zájmy a vyvolávat konflikty.

Dopis Víta Bárty: Milý kmotře ODS...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Přesto Jurečka obviňuje ze zinscenování výběrového řízení na ředitele Správy železniční a dopravní cesty. Kmotr plzeňské ODS tak prý přispěl k omezení volné hospodářské soutěže.

Bárta vysvětluje, že cítí jako povinnost informovat veřejnost o aktivitách Romana Jurečka, který je podle médií kmotrem plzeňské ODS. Činnost Jurečka má údajně negativní vliv na fungování řady institucí, například na Správu železniční a dopravní cesty (SŽDC).

Celý dopis ZDE

Výběrové řízení na ředitele SŽDC? Komedie pro veřejnost

Poslanec VV zdůraznil, že výběrové řízení na nového generálního ředitele SŽDC byla „zinscenovaná komedie pro veřejnost“. Vychází z kuloárových informací, že funkce byla předem určena kandidátovi ODS Jiřímu Kolářovi.

„Po formální stránce máte možná pravdu, že Váš klient nebyl v onom slova smyslu „pověřen“ výběrem generálního ředitele coby jednotlivec. Neoddiskutovatelně se však podílel na oné frašce, nazvané výběrové řízení a nese svůj díl zodpovědnosti za výběr nového vedení,“ vzkazuje Bárta advokátovi Robertu Vargovi.

Kmotr Jurečko je spoluodpovědný za omezení volné hospodářské soutěže

Bárta také připomíná, že nové vedení jde na ruku stavební a údržbářské lobby. Změnilo totiž směrnici č. 53 o zadávání veřejných zakázek, čímž mělo omezit volnou hospodářskou soutěž.

Nová pravidla mají nahrávat kartelu úzké skupiny firem, které splňují kvalifikační předpoklady. Zabránilo se tak vstupu nových hráčů na soutěžní trh.

„A za tento vývoj nese kmotr Roman Jurečko přímou spoluzodpovědnost, neboť coby člen správní rady se minimálně podílel na instalaci tohoto klientelistického managementu,“ uzavírá Bárta svůj dopis.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: vfe

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…