Dostál z Václaváku: Měli odvahu zasedat v Kyjevě, ale před vlastní občany se bojí

16.09.2023 15:39 | Reportáž

Protestu proti vládě v Praze se podle výpočtu organizátora účastní asi 100 tisíc lidí. Mimo jiné před ně předstoupili Ondřej Dostál a Alena Dernerová, aby poukázali na situaci lékařů a také na nedostatek penicilinu.

Dostál z Václaváku: Měli odvahu zasedat v Kyjevě, ale před vlastní občany se bojí
Foto: Reprofoto: Prostor X
Popisek: Ondřej Dostál

"Mám pro vás smutnou zprávu. Jihokorejský prezident těsně porazil Petra Fialu v mezinárodním průzkumu o nejhorší státníka. Dnes tedy demonstrujeme proti druhému nejhoršímu premiérovi na světě," podotkl úvodem svého vystoupení Ondřej Dostál. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) podle něj pak nemá léky, ale nebude mít zanedlouho lékaře.

"Je úžasné, že jste v tak velkém počtu dorazili. Řeknu vám jen několik slov, které jsou nejčerstvějšími informacemi. Novela zákoníku práce se týká lékařů i záchranářů. Lékaři mají prodlouženou pracovní dobu, a to tak, že pokud přistoupí na zvýšený počet hodin, budou místo roku pracovat 16 měsíců. Budou takoví lékaři schopni dobře ošetřovat vás, pacienty? Nebudou," sdělila někdejší senátorka a lékařka Alena Dernerová.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí
Ta varovala také před tím, že bude chybět kontinuita v péči u pacienta, což hrozí vyšší chybovostí. "To, co budou lékaři dělat, nebude proti vám, ale proti novele zákona," poznamenala dále Dernerová.

"Doufal jsem, že pan premiér Fiala či pan ministr Válek mezi nás přijdou. Doufal jsem, že když měli tolik odvahy, aby zasedali v Kyjevě, nebudou se bát přijít pod sochu svatého Václava před vlastní občany," uvedl Dostál a opakoval, jak v Česku chybí penicilin. 

"Léková krize samotná je důvodem k vládní demisi," poznamenal dále Dostál.

"Pokud vláda má přejít do kompetentních rukou, musíme držet spolu. Odhoďme ega a rozbroje! Buďte jednotni!" vyzýval Dostál a ptal se lidí, zda by chtěli, aby dál vládla koalice Spolu. "Ne! Demisi," ozývalo se z davu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

..ale Ukrajinci si premiéra Fialenka a jeho proukrajinsskou vládu chválí, nikdy se prý tak dobře neměli., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusečistíčskvrn , 16.09.2023 16:00:21

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…