Drahoš: Zeman je ještě horší, než byl!

28.03.2019 7:17

Neúspěšný prezidentský kandidát a dnes senátor Jiří Drahoš poskytl rozhovor serveru Blesk.cz. Mimo jiné zkonstatoval, že Zeman sice po zvolení řekl, že bude jiný, ale je ještě mnohem horší, než byl. „Nemá rád nikoho, kdo nesouhlasí s jeho názory,“ sdělil také Drahoš k hlavě státu.

Drahoš: Zeman je ještě horší, než byl!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Drahoš

Úvodem se senátor Drahoš vyjádřil k Zemanovu výroku ohledně vyhladovění Senátu, který hlava státu pronesla minulý týden. „Na jedné straně mě to nepřekvapuje, na druhé straně to považuji za velmi nedůstojné,“ sdělil k Zemanovým slovům Drahoš, jenž to bere jako jeden z typických tragikomických výroků prezidenta. 

„Samozřejmě všichni víme, že on není přítelem Senátu, on nemá rád nikoho, kdo nesouhlasí s jeho názory, a Senát už několikrát ukázal, že nebude konformní institucí, že nebude institucí, která bude dělat přesně to, co si prezident přeje. Zaplať pánbůh, že máme druhou komoru parlamentu,“ poznamenal Drahoš, podle něhož Zeman shazuje nejen Senát, ale i vlastní tajné služby. „Vystupuje jako ‚agent cizí mocnosti‘ v kauzách jako Huawei,“ podotkl také.

Drahoš sám bere roli Senátu jako opravářskou roli. „Senát vylepší zákony, odstraní chyby, nedostatky, domyslí věci, které třeba Sněmovna nedomyslí. Z mého pohledu je ale klíčové, že Senát nemůže být přehlasován ve věci ústavních a volebních zákonů. Považuji Senát za velmi solidní záruku demokracie,“ podotkl s tím, že Senát je uskupení nezávislých osobností. „Každý hlasuje za sebe,“ podotkl. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…