Drahoš iluminát? Zeman není zdravý a vyhrál díky dezinformacím, padlo v rádiu

26.04.2019 20:29

Datový analytik František Vrábel je přesvědčen o tom, že jsme v ruské informační válce. Dezinformace jistě ovlivnily vítězství prezidenta Miloše Zemana ve volbách. Uvedl to v dnešním rozhovoru pro Český rozhlas Plus.

Drahoš iluminát? Zeman není zdravý a vyhrál díky dezinformacím, padlo v rádiu
Foto: reprofoto: vysílání ČT24
Popisek: Prezident Miloš Zeman ve vysílání ČT24.

Vrábelova společnost spolupracuje mimo jiné se Severoatlantickou aliancí, jeho tým pak také získal od vlád Velké Británie a USA 250 tisíc dolarů, z nichž však zatím neviděli ani dolar. Podle Vrábelových slov jej živí detekce rizik, jež se vztahují k velkým nadnárodním podnikům. 

Anketa

Jste spokojeni s našimi vztahy s Čínou?

68%
hlasovalo: 10683 lidí

„Nepochybně jsme v informační válce. Hlavním hybatelem je bezpochyby Rusko, nejsme to my. Rusové se s tím netají. Je všeobecně známa Gerasimovova doktrína, která mluví o tom, že operace v informačním prostoru, tedy dezinformace, jsou důležitou součástí ruské vojenské strategie,“ uvedl Vrábel s tím, že Rusové na šíření dezinformací využívají obrovské peníze. Každá špatná informace však dle jeho slov není dezinformace.

„Cílem dezinformace je zmást veřejnost cílových zemí tak, aby přestala věřit v demokratické instituce a v demokracii jako takovou. Poškodit jednotlivé země velkých společenství jako je EU a NATO, aby se rozvrátila jejich soudržnost… Rusko vnáší chaos, čímž přímo, nebo nepřímo, podporuje extrémní politické proudy a používá i různé formy korupce. Do čela nejrůznějších států se tak dostávají lidé, kteří jsou jim zavázáni, nebo ti, co jsou jejich přirozenými, ideologickými nebo byznysovými stoupenci,“ míní Vrábel. „Dělají to proto, že nejsou schopni konkurovat na světovém trhu,“ dodal. 

Následně také posluchačům vysvětlil, jak se dá dezinformace prokázat. Společnost podle jeho slov disponuje dlouhodobými daty. 

Závěrem se pak vyjádřil i k výsledkům prezidentských voleb v Česku, kdy je přesvědčen, že dezinformace stojí i za vítězstvím prezidenta Miloše Zemana. „Ten rozdíl byl velmi malý, prezident Zeman vyhrál zhruba o 150 tisíc hlasů,“ poznamenal Vrábel.

„Každý, kdo má oči vidí, že prezident zdráv není. Co pamatuji, tak s tou informací ale přišel komunální politik z Brna-střed a připouštím, že to nějaký vliv mít mohlo. Taky jsme ale viděli, jak byla dezinformační kampaň vedena proti Jiřímu Drahošovi. Kolem 1,5 milionu lidí dostalo řetězový mail a jeho zasílání bylo koordinováno a taky cíleno,“ vyprávěl Vrábel, jak chodily informace, že je Drahoš iluminát či zednář, má peníze od Bakaly nebo že podepsal tajnou dohodu ohledně migrantů. Mluvčí Jiří Ovčáček označuje Vrábelova slova za sprostou lež. 

Nepoměr pak vnímal i v kampani v médiích, která podle něj neměřila stejným metrem. „Ten nepoměr byl velký, a to 2/3 ve prospěch prezidenta Zemana,“ sdělil závěrem Vrábel, jenž je přesvědčen o tom, že Rusko ovlivňuje volby v jiných státech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…