Drama v Itálii: Senegalec unesl autobus plný dětí. Při zásahu policie ho zapálil

20.03.2019 21:28

Školní autobus s jednapadesáti dětmi ve středu unesl u italského Milána řidič původem ze Senegalu. Autobus poté polil benzínem a zapálil. Všem z autobusu se podařilo za asistence policie utéct. Dvanáct dětí a dva dospělí byli převezeni do nemocnice, většina se šrámy utrpěnými při evakuaci. Italská policie řidiče již zatkla.

Drama v Itálii: Senegalec unesl autobus plný dětí. Při zásahu policie ho zapálil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Želízka, ilustrační foto

Sedmačtyřicetiletý Ousseynou Sy unesl autobus se dvěma třídami ze školy ve městě Vailati di Crema, které leží zhruba 50 kilometrů východně od Milána. Původně měl děti převézt do tělocvičny. Poté, co se vychýlil z trasy, vybral od školáků všechny mobilní telefony a jejich doprovodu nařídil, ať jim spoutá ruce stahovacími páskami.

Jednomu chlapci se podařilo svůj telefon ukrýt. Podle úřadů na tísňovou linku později zavolal dospělý a jeden ze studentů zavolal rodičům. Muž děti spoutal a vyhrožoval jim. „Řekl, že pokud se hneme, rozlije benzín a (autobus) zapálí. Pořád opakoval, že lidé v Africe umírají a že je to chyba (vicepremiérů Luigiho) Di Maia a (Mattea) Salviniho. Pak nás vysvobodili policisté,“ vylíčila události jedna školačka.

Policisté autobus zablokovali třemi vozy na předměstí Milána. Zatímco dva policisté zaměstnávali řidiče – muž měl zapalovač a vyhrožoval, že autobus pomocí kanystru benzínu zapálí. Nakonec v průběhu evakuace dětí muž autobus zapálil. Dětem se v té chvíli podařilo uprchnout, z autobusu nakonec zbyla jen ohořelá kovová kostra.

Řidič, italský občan původem ze Senegalu, se chtěl zabít a křičel, že „umírání ve Středozemním moři musí skončit“, napsal deník La Repubblica. Muž se popálil a je v péči zdravotníků. Je vyšetřován kvůli únosu, záměru spáchat hromadnou vraždu, žhářství a napadení policistů. Muž má záznamy v trestním rejstříku kvůli řízení v opilosti a sexuálnímu obtěžování nezletilého. Italské občanství má od roku 2004. Pro dopravní společnost pracoval 15 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…