Drogy, sex a rituál s prasečí hlavou. Britský premiér má potíže

21.09.2015 10:22

Britský Daily Mail informuje o chystaném vydání biografické knihy o premiéru Davidu Cameronovi s názvem „Call Me Dave“. Jejím autorem je bývalý sponzor konzervativců lord Michael Ashcroft, se kterým na knize spolupracovala novinářka z deníku Sunday Times Isabel Oakeshottová. Kniha odhaluje šokující záležitosti z Cameronovy minulosti, které by si jistě premiér zveřejnit nepřál.

Drogy, sex a rituál s prasečí hlavou. Britský premiér má potíže
Foto: archiv
Popisek: Britský premiér David Cameron

Lord Ashcroft Camerona obviňuje z toho, že pravidelně užíval marihuanu a účastnil se poněkud bizarních rituálů i sexuálních orgií. Při jednom z nich měl dokonce coby student na Oxfordu svůj pohlavní úd vkládat do prasečí hlavy. Cameron měl být údajně při svých vysokoškolských studiích členem skupinky, jejíž členové pravidelně užívali kokain. Ten prý lidé z okruhu Camerona konzumovali přímo při večeři podávané v jeho londýnském domě. Tyto informace vrhají na předsedu konzervativců poněkud jiné světlo. Do této doby byl známý spíš jako spořádaný otec rodiny a vzorný manžel. Podobné aféry se mu zatím zcela vyhýbaly.

Počin Lorda Ashcrofta je britskými médii považován za odvetu za to, že mu Cameron po vítězných volbách nenabídl údajně slíbenou vyšší funkci ve vládě. Miliardář Ashcroft konzervativcům v minulosti daroval osm milionů liber, ale v roce 2009 se provalilo, že neplatil daně ze svých finančních zisků mimo Velkou Británii. Cameron poté tvrdil, že o ničem podobném nevěděl. Jak však uvádí Daily Mail, biografie Davida Camerona není jen pouhá snůška lží a výmyslů, které si Ashcroft vycucal z prstu. Kniha vznikla na základě desítek rozhovorů s lidmi, kteří Camerona dobře znají. Jeden z dnes už možných bývalých přátel Camerona na Oxfordu James Delingpole v knize např. tvrdí, že společně kouřili trávu přímo na oxfordských kolejích. „Já i David jsme kouřili trávu a často jsme u toho poslouchali rockovou skupinu Supertrump.“

Celý text v angličtině je ZDE

Současný premiér Velké Británie byl také na Oxfordu členem studentského klubu Bullingdon Club, který byl proslulý svými pitkami a bizarními rituály. Při jednom z tzv. iniciačních obřadů měl budoucí premiér země vložit svou „intimní část svého těla“ do mrtvé prasečí hlavy. Tento příběh v knize líčí jeden současný konzervativní poslanec. Jiný člen klubu má dokonce k dispozici fotografii, prostřednictvím které může tato tvrzení dokázat. Lord Ashcroft v předmluvě píše, že se Cameron hlavně zpočátku zajímal více o svoji funkci než o to, aby jejím prostřednictvím dosáhl něčeho hmatatelného. Stěžuje si rovněž, že podle dohody mu měl Cameron před volbami slíbit za jeho sponzorství vysoké funkce, ale svůj slib porušil. Ashcroft přitom naznačuje, že dodržet dané slovo všeobecně nepatří k silným stránkám Camerona.

Vedle poměrně šokujících obvinění však Ashcroft zároveň připouští, že Cameron bral studia na Oxfordu jinak velmi vážně a byl svými spolužáky všeobecně uznávaný. Chválí jej za to, že dokázal v posledních dvou volebních obdobích zvýšit počet získaných křesel v parlamentu o 120, což je ještě více, než se to podařilo Margaret Thatcherové. Podle Daily Mail si spolupracovníci autorů knihy dali skutečně záležet na tom, aby nabídli čtenářům hlubokou sondu do života nejmladšího britského premiéra za posledních 200 let. „Kniha popisuje hluboký cit, který v Davidu Cameronovi probudila péče o jeho zdravotně postiženého syna, která z něj udělala mnohem soucitnějšího politika,“ komentuje britský deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …