Drž hubu, hloupý a rozmazlený doktore Macku! píše novinář Jiří X. Doležal kvůli „žoldákům"

10.07.2014 8:42

Doktor Miroslav Macek to stále schytává za své označení zemřelých českých vojáků v Afghánistánu jako „žoldáků“. Nejnověji na jeho kacířské texty zareagoval Jiří X. Doležal, redaktor týdeníku Reflex, na jeho webu.

Drž hubu, hloupý a rozmazlený doktore Macku! píše novinář Jiří X. Doležal kvůli „žoldákům"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

Anketa

Jste spokojeni se zahraniční politikou České republiky?

hlasovalo: 9022 lidí

„Expolitik a nynější rentiér Miroslav Macek, proslulý především bitím dr. Ratha zezadu, se ublogl na svém blogísku na téma našich padlých,“ představil čtenářům Mackovy vývody. Bývalý místopředseda ODS tím podle něj „ukázal procesy myšlení hodné soudruha hlavního kádrováka z StB“. Podle těchto vývodů je každý, kdo bojuje za peníze, žoldák, nejspíš imperialistický, a rovnou by se měl stydět.

„Dovoluji si pana Macka upozornit, že kromě dětských vojáků v Africe jsou dnes `žoldnéři` všichni vojáci,“ píše dále Doležal. V Evropě totiž podle něj již všechny země pochopily, že všeobecná branná povinnost vygeneruje nezaučené záložáky, kteří by u sofistikované techniky beztak nebyli k ničemu. Proto je naše armáda profesionální, podobně jako policie nebo hasičský sbor. To však nemění nic na faktu, že je to práce veřejně prospěšná.

„Ti naši vojáci, kteří brání rentiéry typu Macka, aby jim islamisté za pár let tu rentu nevzali,“ připomíná novinář. Velmi by jej prý zajímalo, jak jinak by si Macek válečné operace představoval. „Že by brannou povinností, ve které by rukovali stárnoucí rozmazlení rentiéři jako on? To by se Tálibán dlouho válel smíchy,“ soudí Doležal.

Celý text Jiřího X. Doležala ZDE.

Blogující expolitik by podle něj měl raději přejít od slov k činům, například k tomu, že část své vysoké renty, jejíž plody tak rád vystavuje na odiv, bude posílat rodinám padlých. Případně jít uvědoměle místo „žoldáků“ bojovat do Afghánistánu zadarmo.

„Vím, že to neudělá. Ale mohl by na tohle téma našich padlých hrdinů alespoň držet hubu,“ uzavřel Jiří X. Doležal.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…