Držte dědka ve vzduchu, říká se prý o Schwarzenbergovi

04.04.2011 8:10

Předseda TOP 09 a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg se pravidelně účastní konferencí v zahraničí ve chvílích, kdy se má scházet na jednání vládní koalice. Všem to ale vyhovuje. Na ministerstvu zahraničí prý už zdomácnělo heslo „držte dědka ve vzduchu“.

Držte dědka ve vzduchu, říká se prý o Schwarzenbergovi

Shwarzenberg z toho nemá těžkou hlavu. „Tuhle větu slýchám už dvacet let. Poprvé jsem ji slyšel o Jiřím Dienstbierovi. Já se naopak docela snažím být doma. Když es podívám, kolik cest jsem škrtl, vychází mi to docela dobře," řekl Lidovým novinám.

Ministr jezdí na mise pětkrát do měsíce

Lidové noviny také spočítaly, že Schwarzenberg se od nástupu do funkce pravidelně účastní pěti zahraničních misí do měsíce. Nyní je spolu s prezidentem Václavem Klausem v Jižní Americe.

Mluvčí ministerstva zahraničí Vít Kolář poukázal na to, že práce ministra není doma, ale za hranicemi. Schwarzenberg vynechal například jednání ve Sněmovně, kde se řešila role Alexandra Vondry (ODS) v kauze ProMoPro. Místo toho jel na summit do Bruselu, kde se jednalo o stabilizačním balíčku.

Ministr, který by seděl doma, je k ničemu

„Ministr zahraničí má jezdit co nejčastěji. Má v popisu práce létat po světě a šířit dobré jméno České republiky. Doufám, že tak činí. Ministr, který by seděl doma, je k ničemu," řekl Lidovým novinám poslanec ČSSD a člen zahraničního výboru Jan Hamáček.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…