Zkušený šéfkuchař Petr Ocknecht v rozhovoru pro Seznam.cz vychvaluje pojídání hmyzu. „Hmyz je mnohem lépe chovatelný než ostatní dobytek. Když si dáte misku hmyzu, tak tam máte všechno, co potřebujete, abyste se vyživili. Když si ale dáte steak, tak se najíte, ale pořád vám budou ty látky chybět,“ sdělil. Ve hmyzu je podle něj mnoho látek, které Čechům chybějí.
„Vezměte si, že kráva potřebuje hektar, aby mohla růst, a na steak přitom čekáme dva roky. Musejí tam být zemědělec, řezník, popřípadě nějaký kuchař. To je pět lidí na jedno jídlo,“ dodal Ocknecht. Když si ale podle Ocknechta vezmete například deci cvrčků, můžete je chovat doma v bedýnce, stačit jim budou zbytky. „Vy nic nevyhodíte a potom ještě sníte ten hmyz. Takže je to ekologičtější. Hmyz navíc nepotřebuje tolik prostoru co ten dobytek. Vyživíte se. Netvrdím, že budete nasyceni, ale vyživíte se,“ uvedl svůj názor. „My dnes již víme, jak hmyz připravit, aby byl hygienicky vhodný pro člověka. Když se dodrží přesně postup, je hmyz pro člověka neškodný,“ doplnil.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: jok