Důchodci, jestli máte málo peněz, jezte hmyz. Je tu zcela vážně míněná rada šéfkuchaře

14.08.2017 20:14

Pojídání hmyzu by mohlo být řešením pro důchodce, kteří mají na výživu příliš málo peněz, tvrdí český šéfkuchař Petr Ocknecht v rozhovoru pro web Seznam.cz. Ocknecht je podle webu vášnivým propagátorem pojídání hmyzu.

Důchodci, jestli máte málo peněz, jezte hmyz. Je tu zcela vážně míněná rada šéfkuchaře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodkyně, ilustrační foto

Zkušený šéfkuchař Petr Ocknecht v rozhovoru pro Seznam.cz vychvaluje pojídání hmyzu. „Hmyz je mnohem lépe chovatelný než ostatní dobytek. Když si dáte misku hmyzu, tak tam máte všechno, co potřebujete, abyste se vyživili. Když si ale dáte steak, tak se najíte, ale pořád vám budou ty látky chybět,“ sdělil. Ve hmyzu je podle něj mnoho látek, které Čechům chybějí.

„Vezměte si, že kráva potřebuje hektar, aby mohla růst, a na steak přitom čekáme dva roky. Musejí tam být zemědělec, řezník, popřípadě nějaký kuchař. To je pět lidí na jedno jídlo,“ dodal Ocknecht. Když si ale podle Ocknechta vezmete například deci cvrčků, můžete je chovat doma v bedýnce, stačit jim budou zbytky. „Vy nic nevyhodíte a potom ještě sníte ten hmyz. Takže je to ekologičtější. Hmyz navíc nepotřebuje tolik prostoru co ten dobytek. Vyživíte se. Netvrdím, že budete nasyceni, ale vyživíte se,“ uvedl svůj názor. „My dnes již víme, jak hmyz připravit, aby byl hygienicky vhodný pro člověka. Když se dodrží přesně postup, je hmyz pro člověka neškodný,“ doplnil.

Hmyz bude podle Ocknechta představovat obrovský boom i v Česku. Na druhé straně ale mohou přijít i jednotlivci, kteří se z toho budou snažit udělat „kšeft“. První schválený hmyz v Česku by podle Ocknechta měl být moučný červ. Nejoblíbenější ale prý bude cvrček.

CELÝ ROZHOVOR ČTĚTE ZDE.

A kdo bude v Česku cílovou skupinou? Podle Ocknechta by jí mohli být například chudí, čeští důchodci. „Populace stárne. Zemědělské plochy ubývá. Maso a všechno zdraží. Důchodci nebudou mít podle všeho takové prostředky, aby si mohli dovolit alespoň jednou týdně červené maso, které člověk potřebuje jako všežravec,“ uvedl Ocknecht. Navrhuje tak, aby důchodci jedli například hmyzí koncentrát. „Dostanou do těla všechno, co budou potřebovat, a zároveň nebudou strádat tak, jako když stravu šidí o jídla, která si již nemůžou dovolit,“ doplnil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…