Dva roky od ruské invaze na Ukrajinu. V ČR se půjde do ulic

20.02.2024 16:40 | Monitoring

Ukrajina nás stále potřebuje, přijďme ukázat, že za ní stále stojíme. Herec Ivan Trojan zve na sobotní akci 24. února na Staroměstském náměstí v Praze k připomenutí dvou let od ruské invaze.

Dva roky od ruské invaze na Ukrajinu. V ČR se půjde do ulic
Foto: Facebook
Popisek: Herec Ivan Trojan zve na akci připomínající dva roky od ruské invaze

Den za Ukrajinu přichystaly společně nevládní organizace a uskuteční se 24. února v Praze. Začíná Pochodem za Ukrajinu v 15.00 od pomníku ukrajinského národního hrdiny, spisovatele Tarase Ševčenka, na smíchovském náměstí Kinských. Pochod pořádá Hlas Ukrajiny, končí na Staroměstském náměstí.

„Spolu s Paměť národa, Milion chvilek pro demokracii, Dárek pro Putina, Ukrajinská iniciativa v ČR, European Congress of Ukrainians si chceme připomenout, že jsou to dva roky, co Ukrajinci čelí válečné agresi Ruska,“ uvádí na svých facebookových stránkách Člověk v tísni.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45990 lidí
Akci podpořil veřejně herec Ivan Trojan. „Chceme je symbolicky podpořit, vzpomenout na tisíce lidí, kteří přišli v této válce o život, na desetitisíce zraněných a milion těch, kteří ztratili domov,“ říká Trojan v pozvánce na akci.

„Před dvěma lety jsme projevili obrovskou sílu a odhodlanost pomoct Ukrajině ubránit se silnějšímu agresorovi. A ona to i díky nám dokázala,“ uvádí herec Ivan Trojan.

„Válka ale bohužel neskončila. Teď, po dvou letech, kdy mnoho lidí na válku pomalu zapomíná, nás Ukrajina stále ještě potřebuje,“ pokračuje.

„Přijďte 24. února v 16.00 hodin na Staroměstské náměstí ukázat, že stojíme společně za Ukrajinou,“ zakončil herec Ivan Trojan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zase jeden havloidní kašpar, který všemu všemu rozumí nejlépe...., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAhasver , 20.02.2024 19:35:20
Žídek rafinovaně skrytý za příjmením Trojan to jistě s námi slovanskými Čechy myslí dobře.

|  17 |  0

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …