Dvacetiminutový příval Andreje Babiše z rádia: ČSSD má obrovskou tradici v levárnách. To lithium je megakrádež, to musíme zrušit. Je na mě neuvěřitelný lynč, je to mafie

14.10.2017 17:50

Hostem moderátora Luboše Xavera Veselého na Frekvenci 1 byl exministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Dvacetiminutový příval Andreje Babiše z rádia: ČSSD má obrovskou tradici v levárnách. To lithium je megakrádež, to musíme zrušit. Je na mě neuvěřitelný lynč, je to mafie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Rozhodnutí slovenského soudu neznamená téměř nic. Jen řekl, že všichni, kteří žalovali Ústav paměti národa, protože byli neoprávněně vedení ve svazcích StB, žalovali špatně a že musí žalovat ministerstvo vnitra,“ sdělil k rozsudku vynesenému v minulých dnech Babiš. „Budeme žalovat znovu a my to vyhrajeme, neboť jsem nic nepodepsal. Do voleb to ale zasáhnout může,“ přiznal Babiš. 

Ty, kteří jej chtějí stíhat ve věci Čapí hnízdo, nazývá mafií. „Místo toho, aby se tady řešila krádež lithia,“ přeskočil rychle Babiš k jinému tématu a velmi zkritizoval podepsané memorandum s australskou firmou. „Toto je sprostá megakrádež, kde pět firem má povolení na průzkum. A proč zrovna tato firma? Musíme to zrušit,“ láteřil Babiš. „ČSSD má obrovskou tradici v těchto levárnách,“ sdělil velmi kriticky šéf hnutí ANO. 

Následně se vyjádřil ke skupině Šuman, která zveřejnila mimo jiné tajně pořízené nahrávky Andreje Babiše s novinářem Markem Přibilem. „Velice blízko má ta zhrzená novinářka, kterou jsem zaměstnával a teď se mstí,“ podotkl Babiš.

Své Babiš řekl i k aktuálním volebním preferencím. „Mě to neznervózňuje. Hlavně, abych to už měl za sebou. Tenhle lynč na moji osobu je neuvěřitelný,“ podotkl Babiš. „Je ještě velké množství nerozhodnutých voličů. Je otázkou, jestli dostaneme šanci ukázat, že bychom řídili vládu lépe,“ poznamenal Babiš. 

„Tradiční strany se chystají na to, že postaví vládu. Nemáme většinový systém a ten cíl je jasný,“ řekl, že očekává, že bude z vlády „vyautován“. „Když ale dostanu tu šanci, budu dobrým premiérem pro lidi,“ míní Babiš. 

Pak obhajoval EET i kontrolní hlášení DPH. „Mojí vizí je pak také elektronizace státní správy. Potřebujeme zkušenosti z Estonska a centrální autoritu na vládě,“ sdělil. Názor zazněl i na migrační krizi. „Kdybychom byli u moci a jezdil bych do Bruselu, tak bych řekl paní Merkelové a panu Macronovi, jak to řešit. Hlavní by měl být boj proti pašerákům,“ zmínil Babiš s tím, že migraci je potřeba zastavit a řešit situaci přímo v místě problémů.

O prezidentském kandidátovi naopak Babiš mluvit nechtěl. „Není to pro nás téma. Chceme vyhrát parlamentní volby,“ sdělil jasně Babiš. On sám prý o kandidatuře na post hlavy státu neuvažuje. „Chci řídit vládu. Chci ukázat, že to umím lépe než moji předchůdci,“ dodal se slovy, že jej nabíjejí lidé na mítincích. 

Závěrem pak Babiš poprosil spoluobčany, aby si přečetli vizi České republiky. „Ať se seznámí s tím, co jsme udělali. Výsledky jsme měli. A ať se podívají na video o Čapím hnízdě. Tam se dozvědí tu pravdu,“ tvrdil. „Dejte nám tu důvěru, abychom mohli ukázat, že tu vládu budeme řídit ve váš prospěch,“ apeloval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…