Dveřmi ven, Petříčkem zpátky. Marksová má nový job na ministerstvu zahraničí

05.06.2020 15:55

Někdejší ministryně práce a sociálních věcí za ČSSD Michaela Marksová-Tominová bude mít novou práci, Stane se náměstkyní ministra zahraničí svého stranického kolegy Tomáše Petříčka. Bude se starat o humanitární projekty.

Dveřmi ven, Petříčkem zpátky. Marksová má nový job na ministerstvu zahraničí
Foto: Vít Hassan
Popisek: Michaela Marksová v Lidovém domě

Server iDNES.cz přinesl informaci, že bývalá ministryně páce a sociálních věcí za ČSSD Michaela Marksová-Tominová si bude moct za deset dnů rozšířit svůj profesní životopis.

Anketa

Měly by skončit Otázky Václava Moravce?

97%
3%
hlasovalo: 25608 lidí

Mezi lety 2006 až 2018 byla zastupitelkou na Praze 2. Mezi lety 2010 až 2012 byla místostarostkou v této městské části. Od roku 2015 do roku 2018 byla místopředsedkyní ČSSD. Od ledna 2014 až do prosince 2017 zastávala post ministryně práce a sociálních věcí. Na jaře 2019 se stala členkou Rady ČTK a v prosinci 2019 dokonce místopředsedkyní této rady.

V půli června 2020 si bude moci do životopisu zapsat další položku. Stane se náměstkyní svého stranického kolegy Tomáše Petříčka.

Mám zkušenosti s vládní agendou, mezirezortními připomínkovými řízení a tak dále. V rámci diplomacie se chci zaměřit především na sociální témata, ale také na utužování vztahů mezi ČR a Čechy, kteří dlouhodobě žijí v zahraničí, či na podporu českých vědců ve světě,“ vysvětlila budoucí náměstkyně.

Petříček vysvětloval, proč si Marksovou vybral.

„Státní správu zná velmi dobře, v tomto směru se nebude muset nic učit, je dobře jazykově vybavená. Jsem také velmi rád, že do vedení ministerstva přichází další žena, což pro řadu úřadu státní správy stále není přirozené,“ uvedl šéf české diplomacie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…