Dvořák prosadil rozpočet ČT sedm miliard, použije i rezervy

11.01.2012 20:23

Ředitel České televize Petr Dvořák prosadil rozpočet na rok 2012. Televize bude hospodařit se sedmi miliardami korun. Dvořák chce vzít i 460 milionů z rezerv, aby byl rozpočet vyrovnaný. Rada návrh odhlasovala, i přes počáteční námitky některých členů.

Dvořák prosadil rozpočet ČT sedm miliard, použije i rezervy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Dvořák plánuje čerpat rezervy z fondu koncesionářských poplatků. Právě kvůli tomu někteří radní na začátku vystoupili. „Kdybychom tady neměli rezervu, kterou vytvořilo minulé vedení, tak kde bychom vzali těch 460 milionů?” namítal se Mezuláník pro iDNES.cz. Fond letos získá 5 miliard a 750 milionů korun. Televize z něj však chce použít přes 6 miliard.

“Nevím, nakolik takový rozpočet dokáže vytvořit sněhulák, ale my jsme se dostali do situace, kdy by nastal deficit. To řešení by bylo takové, že bychom museli snížit náklady na výrobu. Jestli Rada má pocit, že toto je správná cesta, tak já jedním škrtem z výrobního úkolu seberu 250 milionů korun. S tím, že půjdu kompletně proti projektu, který jsem Radě prezentoval při výběrovém řízení,” bránil se Dvořák.

Rozpočet a personální změny

Přibližně 150 milionů korun z rozpočtu půjde na vlastní tvorbu a se 45 miliony se počítá na přípravu stavby nového televizního studia v Brně.

Kromě rozpočtu se na jednání Rady ČT probíraly personální změny. Dvořák nově zavedl pětičlenný tým poradců. „Rozhodl jsem se rozšířit skupinu poradenských orgánů o jeden, který je definován statutem ČT, a to je kolegium generálního ředitele,” uvedl Dvořák. Funkci poradců budou zastávat Ivo Mathé, Jiří Pittermann, Jefim Fištejn, Jiří Svoboda a Milan Šmíd.

reklama

autor:

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…