Dvorní textař Karla Gotta. Dal by hlas Babišovi

25.01.2023 16:30 | Ze sítí

Německý hudební producent, dvorní textař Karla Gotta, by volil Andreje Babiše. Nelíbí se mu, co voličům Babiše přichází od příznivců Pavla. Vyzval odpůrce, ať mu své názory píší, a skutečně se dozvěděl, že ničemu nerozumí, či prosté citoslovce „fuj“.

Dvorní textař Karla Gotta. Dal by hlas Babišovi
Foto: Repro Facebook
Popisek: Textař Hanns Philipp Albrecht s Karlem Gottem

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42148 lidí
Filip Albrecht působí v Česku, má ale německé občanství. Syn uznávaného automobilového konstruktéra se s Českem blížil, když pracoval v německé produkci Karla Gotta a stal se jeho dvorním německým textařem. Od té doby se jako hudební producent a filmový distributor pohybuje mezi Německem a Českem.

Nyní se vyjádřil i k českým prezidentským volbám, ve kterých volit nemůže, a pokud by tímto právem disponoval, byl by prý velmi zoufalý, jak s ním ve druhém kole naložit.

Výběr obou kandidátů je podle něj naprostou absurditou. Petr Pavel, člen KSČ a předseda stranické organizace, podle něj není žádný Václav Havel. Andrej Babiš vstoupil do KSČ také, k tomu jeho nevyjasněný příběh spolupráce s StB.

Albrecht k tomu poznamenává, že i když pohnutky obou mladých lidí lze chápat, tak byla i v té době spousta, dokonce většina, mladých lidí, kteří tento krok v zájmu své kariéry neudělali.

Přesto dnes volba českého voliče spočívá v tom, který ze dvou bývalých komunistů se stal lepším demokratem.

A v této volbě zažíváme neuvěřitelné věci. „Spousta lidí, kdo dali hlas Andrejovi Babišovi, a veřejně se k tomu hlásili, tak jsou „out“. Dostávají někdy osobní urážející zprávy, proč tomu Babišovi fandí,“ popisuje.

Albrecht nemá v ČR volební právo, v Německu naposledy volil sociální demokraty a s jejich premiérem Scholzem je docela spokojen.

„Ale kdybych měl volební právo i v České republice, tak bych svůj hlas dal Andrejovi Babišovi. Případné nenávistné zprávy, a proč mám tento názor, mě piště. Ale piště mě, pokud se za to nestydíte, i názory, veřejně, když se mnou souhlasíte,“ uzavírá impresário.

Výzva, dle očekávání, byla fanoušky Petra Pavla přijata. „Ale FUJ Filipe! Naprosto mimo. Blbiš je amorální a naprosto nekompetentní ostudou veřejného prostoru,“ přišlo hned na úvod s tím, že za Pavla se nikdo nebude muset stydět, na rozdíl od „toho odpadu“.

Jiná dáma, který Albrechtovi tykala, mu vytkla, že nepochopil podstatu problému a jeho volba je příšerná.

Následoval klasický výčet negativních vlastností Andreje Babiše, jako lhář, populista, oligarcha obbánovského typu, senilní chaotik. „My v Německu žádné takové typy politiků nemáme,“ připustil producent.

Následovalo také několik výtek a vyjádření údivu v angličtině, ale i přání pevných nervů. Pochopení získal u jednoho diskutujícího, který půjde raději v pátek hodit prázdnou obálku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

17:00 Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

POHLED IVANA HOFFMANA Generace, která zažila druhou světovou válku, vymřela, a s ní se poroučela i h…