ERA oslavila 60 let založení letecké organizace Eurocae

16.05.2023 14:17 | Tisková zpráva

Expert ERA na technologie pro civilní letový provoz se koncem dubna zúčastnil sympozia k oslavě 60 let působení evropské organizace pro letectví Eurocae. Sympozium se konalo v prostorách letiště a zároveň muzea letecké dopravy Le Bourget v Paříži.

ERA oslavila 60 let založení letecké organizace Eurocae
Foto: Archiv ERA
Popisek: ERA oslavila výročí letecké organizace Eurocae

Dvoudenní konference plná přednášek a setkání byla rozdělena do osmi diskusních panelů, jejichž účastníci probírali vize letectví v různých doménách, např.: bezpilotní létání, dekarbonizace letectví, budoucnost spektra nebo využití umělé inteligence. Zazněly zde i vize budoucnosti pohledem Evropské komise, Programu SESAR nebo organizace EASA. Současně se konalo valné shromáždění Eurocae, kde byli zvoleni noví členové a prezident.
 
ERA je po léta aktivním členem Eurocae a její specialisté v jejím rámci působí jako spoluautoři standardů tvořených v pracovních skupinách.
 
Letiště Paříž – Le Bourget se nachází 13 km severovýchodně od Paříže a je to nejstarší civilní pařížské letiště. Bylo otevřeno v roce 1919 a právě zde přistál Charles Lindbergh po svém přeletu Atlantiku v roce 1927. Historické budovy terminálu byly zprovozněny v roce 1937 u příležitosti světové výstavy v Paříži a po zničení během druhé světové války byly rekonstruovány podle původních plánů. Letiště sloužilo svému účelu až do 70. let, v současnosti zde sídlí letecké muzeum.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…