EU musí mít svůj pevný sociální pilíř, zdůrazňuje Sobotka

17.11.2017 11:27

O českých zkušenostech s úspěšnou zaměstnaností chce na dnešním neformálním sociálním summitu Evropské unie v jihošvédském Göteborgu hovořit se svými kolegy český premiér Bohuslav Sobotka. Řekl to českým novinářům při příchodu na summit, jehož tématem je mimo jiné spravedlivé zaměstnávání, napsala ČTK.

EU musí mít svůj pevný sociální pilíř, zdůrazňuje Sobotka
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka

Dodal také, že Česká republika podporuje rozšíření studentského výměnného programu Erasmus, který by se v budoucnu mohl týkat i středoškoláků a učňů.

„Dnes nás tady čekají dvě důležitá jednání, to první se bude týkat potvrzení faktu, že Evropa by měla mít určitý sociální pilíř,“ řekl Sobotka. Evropská unie dnes na summitu slavnostně přijme evropský pilíř sociálních práv, který je souborem 20 tezí, na jejichž základě by měla být formulována sociální politika EU.

Sobotka chce debaty využít k tomu, aby se podělil se svými protějšky z ostatních unijních zemí o zkušenosti se zaměstnaností, které Česko má. Česko má nyní nejnižší nezaměstnanost v EU, a to 3,6 procenta.

„Vedle toho se sejdou předsedové vlád evropských zemí a budeme debatovat o tom, jak dál měnit Evropskou unii v oblasti podpory vzdělávání a také v oblasti podpory kultury,“ řekl Sobotka o dalším tématu summitu. Hovořit se bude i o programu Erasmus, který je v současné době určen pro vysokoškolské studenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…