EXKLUZIVNĚ V Praze začala válka proti Pochemu. Členové ČSSD, kterým je už nyní vyhrožováno, se chystají udělat věc, jaká se od revoluce nestala

09.09.2018 5:03

Tak trochu to připomíná Divoký západ. Jenomže tady chybí Ennio Morricone a Sergio Leone. V hlavní roli našeho příběhu se tak ocitá sociální demokracie, podivné praktiky a intriky, a kdesi v pozadí Miroslav Poche. Toho ještě stále většina členů socdem oslovuje jako „přítele“. Ty uvozovky jsou samozřejmě namístě.

EXKLUZIVNĚ V Praze začala válka proti Pochemu. Členové ČSSD, kterým je už nyní vyhrožováno, se chystají udělat věc, jaká se od revoluce nestala
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Miroslav Poche

ParlamentníListy.cz se v pátek odpoledne dostaly k materiálům, které poukazují na hodně kritickou situaci ČSSD na Praze 9. Mimochodem, „devítka“ v roce 2014 získala víc než 18 procent všech hlasů v tomto obvodu a řadí se mezi ty velmi úspěšné. Nic naplat, je to zřejmě právě ten úspěch, který se nevyplácí.

Spolu s detailními informacemi o machinacích na kandidátní listině obdržela naše redakce také dokumenty. Jedním z nich je dopis „devítkové“ předsedkyně Marcely Dudkové. Naše redakce má o této ženě dostatek informací už z dřívějška. Dalo by se říct, že je jednou z mála postav socdem, která se přímo staví proti chování a praktikám europoslance Pocheho. Dva naše zdroje z Prahy 9 ji dokonce označily jako bojovnou a odvážnou.

Dudková ve svém dopise shrnuje vše podstatné do prvních dvou odstavců.

„Podstatná část členů a kandidátů doručila k mým rukám prohlášení o odstoupení z kandidátní listiny do ZMČ Praha 9 a požádali mne, abych v případě nečinnosti KO ČSSD a vyšších orgánů ČSSD podala jejich prohlášení na příslušný úřad. Členové a kandidáti se takto rozhodli, aby apelovali na nečinnost a podjatost kontrolních orgánů v rámci ČSSD k páchaným podvodům ze strany jejich spolupracovníků,“ stojí v dopise.

Více z dopisu

Zde je namístě připomenout, že odstoupení z kandidátek na poslední chvíli je celkem běžné. Aby se však jednalo o „podstatnou část“ kandidátní listiny, to je velmi radikální a zcela neznámý krok. Od roku 1989 se v Praze zřejmě nic podobného neodehrálo. Dudková a další členové z Prahy 9 tím podle našich zdrojů jednoznačně ukazují odpor k tomu, co se v jejich straně děje.

Konkrétně?

Anketa

Chcete, aby byl Miroslav Poche nakonec ministrem zahraničí?

2%
98%
hlasovalo: 18882 lidí
„Podstatná část kandidátů vyjadřuje tímto svůj postoj k podvodům a machinacím ze strany některých členů ČSSD, které jsou čitelným rukopisem př. Miroslava Pocheho. Stabilní obvod je nyní destruován ze strany krajského tajemníka př. Balahury. Tohoto prosadil právě skrze své všem známé praktiky př. Poche, přestože Devítka měla svého kvalitního kandidáta s prokazatelným úspěchem, bývalého ministra zdravotnictví, př. Ludvíka,“ stojí v dopise. Tito kandidáti jsou navíc podle všeho připravení ihned odejít, pakliže „nebude situace okamžitě řešena v souladu s přílišnými řády a stanovami ČSSD,“ konstatuje také Dudková.

Ústřední kontrolní komise ČSSD podle dokumentu, kterým také disponujeme, „bere na vědomí e-mail M. Dudkové včetně příloh ze dne 27. 8. 2018 ve věci: „Stížnost na nesprávný postup při sestavování kandidátních listin do ZMČ Praha 9“ a rovněž „žádá KKK ČSSD Praha o prošetření stížnosti, stanovisko a informaci.“ Vysvětleme, že „KKK“ neznamená Ku-klux-klan, ale krajskou kontrolní komisi. V ČSSD ovšem jeden nikdy neví...

Ústřední kontrolní komise informuje

Marcely Dudkové jsme se na celé dění ptali v sobotu odpoledne telefonicky. „Nezlobte se, věřím, že toto vyřešíme uvnitř ČSSD a také věřím, že uspějeme,“ uvedla s tím, že se o dění v sociální demokracii nebude bavit s médii.

ParlamentníListy.cz proto požádaly svůj zdroj z ČSSD Prahy 9, aby také on sdělil, co se v této velké městské části vlastně děje.

Ten své poznatky shrnul takto:

„Po změně ve vedení OVV ČSSD Praha 9, které vystupuje kriticky proti Miroslavu Pochemu a je jednou z pražských opozic proti Pocheho pražské klice, je na černé listině současného vedení KVV Praha, které je plně ovládané Pochem. Česká strana sociálně demokratická v Praze 9 v době, kdy byla v poslušnosti Miroslavu Pochemu, procházela řadou afér – od korupčního skandálu radního Lukáše Plachého (připomínka nahrávek o úplatcích, kde se hovoří, že Poche zaplatí úplatek). Plachý je v současnosti dosazený Pochem na místo finančního ředitele bohaté pražské společnosti Kolektory Praha, přes aféry, jako bylo vaření a distribuce drog členy ČSSD z Prahy 9 a zastupiteli za ČSSD – aféra Jirkovský a další, až k hromadnému odchodu kandidátů pro volby do zastupitelstva z kandidátní listiny těsně před volbami do zastupitelstva MČ Praha 9.

Lze vzpomenout také aféry pražského radního a předsedy OVV ČSSD Praha 9 Jana Štrofa, který je nyní politickým náměstkem na ministerstvu dopravy za hnutí ANO. Jeho funkce silně připomíná funkci ‚politického náměstka na ministerstvu zahraničí‘, kterým je Poche, který se se Štrofem velmi dobře zná. Mimochodem Štrof podnikal s bratrem Petra Dolínka.“

O dění budeme i nadále informovat.

Autora článku lze kontaktovat na emailu T.Novy@ParlamentniListy.cz

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…