Ekonom Pikora varuje: Kvůli koroně žijeme sami. Novodobí udavači jsou všude. Autocenzura je zpět. Nová totalita

19.12.2020 8:55

Korona nám vzala to, co dělá lidi lidmi, a stala se politickou příležitostí – rychle se šíří levicové myšlenky o „nutnosti“ změny systému od základů, upozorňuje ekonom Vladimír Pikora. „Svoboda slova se dramaticky redukuje. Přichází nová totalita. Novodobí udavači jsou všude a ještě se tím chlubí,“ dodává v komentáři pro Reflex.cz.

Ekonom Pikora varuje: Kvůli koroně žijeme sami. Novodobí udavači jsou všude. Autocenzura je zpět. Nová totalita
Foto: nextfinance.cz
Popisek: Finanční analytik Vladimír Pikora

Kvůli koroně najednou žijeme sami. Rodiny a přátelé se nemají potkávat. Vánoce nemáme trávit společně. „To je proti naší přirozenosti a za to platíme daň. Lidi se zblázní a globální dluh bude astronomický,“ varuje Pikora.

Vakcína podle Pikory přinese zlepšení, ale otázkou je, jestli nebude menší, než si mnozí myslí. Představa, že si vakcínu nechají píchnout všichni, je naivní; pro řadu lidí trpících různými zdravotními problémy nebude ani vhodná. „Dostali jsme se do bodu, kdy řeknete-li cokoliv, co vakcínu vyloženě nechválí, startují ochránci ‚pravdy‘, aby vás označili za dezinformátora,“ pokračuje Pikora s tím, že vzhledem k jejímu vývoji nelze zaručit, že nebude mít vedlejší nežádoucí účinky.

Anketa

Bude rok 2021 pro Českou republiku lepší než rok 2020?

22%
72%
6%
hlasovalo: 13001 lidí
Bohužel, ohromný strach ze smrti vybuzený zprávami strašícími kolapsem zdravotnictví, vede k panice napříč společností. Čína i Afrika podle něj vir zvládají, jelikož „tamní vlády a média nepodporují paniku“. „Opatření jsou u nás tak rozsáhlá, že se sám sebe ptám, zda by ještě mohla být tvrdší, kdyby se šířila mnohem smrtelnější nemoc,“ podotýká Pikora.

„Dezinformátora či cizího agenta leckdo vidí za každým bukem. Svoboda slova se dramaticky redukuje. Přichází nová totalita. A už je tu zase autocenzura. Korona se ovšem stala i politickou příležitostí. Rychle se šíří levicové myšlenky o ‚nutnosti‘ změny systému od základů,“ upozorňuje.

„Hodně lidí si myslí, že je potřeba změnit politiky, jelikož je situace po celé Evropě víceméně stejná,“ říká Pikora. Ale v politicích to není. Je třeba změnit filozofii.

„Levice i pravice by nabídly víceméně stejné řešení. Stávající ministr zdravotnictví by byl nejspíš ministrem, i kdyby vládla opozice. Je třeba změnit filozofii: Této planetě nevládneme. Musíme si to přiznat,“ dodává Pikora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…