Ekonom Sedláček se vyjádřil k čínské návštěvě: Nebezpečný kurz Česka

30.03.2016 18:35

Tomáš sedláček ve středeční Kauze dne zhodnotil návštěvu čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze. Ekonom má za to, že si komunistický vůdce naši malou zemi zapamatuje jen v případě, že ho dokážeme něčím zaujmout. A nebudeme ho jen slepě opěvovat jako v jiných zemích. Varoval navíc před naším obratem na Východ.

Ekonom Sedláček se vyjádřil k čínské návštěvě: Nebezpečný kurz Česka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonom Tomáš Sedláček

„Musíme si dát pozor, abychom nezůstali uvězněni někde mezi Západem a Východem. Zdá se mi, že se zejména díky prezidentům České republiky pohybujeme směrem proti zájmům České republiky,“ udeřil Sedláček. Nelíbí se mu, že se odkláníme od politiky lidských práv. Pravda, prezident Zeman má velkou podporu obyvatelstva, ale podle ekonoma to není všechno. „Když si 99 procent lidí bude myslet, že černá je bílá, tak to s pochopením přijmu, ale to je tak všechno. Prezident Zeman hraje na vlnu strachu a lidem se to líbí,“ varoval Sedláček.

Stojí za pozornost, že lidem se toto strašení líbí, ale realizaci oné děsící politiky si lidé nepřejí. Sedláček snahy prezidenta Zemana či jeho předchůdce, exprezidenta Klause, příliš nechápe. Kdyby např. naše tajné služby hlásily, že se na nás Západ chystá zaútočit nebo s námi nehodlá obchodovat nebo nás vytrvale špehuje a získané informace zneužívá, tak by obrat na Východ snad dával smysl, ale takhle ne. Náš prezidentský obrat na Východ povede tak možná k tomu, že se ocitneme v zóně nikoho, kde o nás nikdo nebude mít zájem. Dopadneme třeba jako Bělorusko.

Pokud jde o návštěvu čínského prezidenta v Praze, tak si ji zapamatuje snad jen tehdy, když zde komunistický vůdce zažije něco nevšedního. „Nezapomene na to, pokud tady zažije něco zajímavého. Pokud tu potká jen nohsledy a budou mu stavět Potěmkinovy vesnice jako všude jinde, tak na to rychle zapomene. Pokud třeba uvidí nějaký billboard, který k němu nebude právě přívětivý, tak si ho možná zapamatuje,“ uzavřel Sedláček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…