Elfové, Manipulátoři. Kdo tady rozvrátil společnost. Pojmenováni

28.04.2023 13:42 | Ze sítí

Politolog Michal Klíma popsal, kdo v České republice ohrožuje demokracii. Jsou jimi inkvizitoři, kteří mají za cíl odhalovat domácí nepřátele, vylučovat je ze společnosti a propouštět z práce. „Vždyť přece vedou svatou válku proti zlu... Zákeřná nemoc napadá demokracii v Česku. Jmenuje se mccarthismus,“ dodává.

Elfové, Manipulátoři. Kdo tady rozvrátil společnost. Pojmenováni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Klíma

„Militantní obrana demokracie se převrací ve svůj protiklad. Českou demokracii totiž ohrožují dnešní inkvizitoři, kteří se vydávají za její pravověrné obránce,“ varuje politolog Klíma ve vém textu na webu blogosvět.cz.

K jejím záměrům dodává: „Chtějí rozhodovat o tom, co je věda a co dezinformace. Chtějí hlavně odhalovat domácí nepřátele. Chtějí je ostouzet, vylučovat ze společnosti, propouštět z práce, zbavovat funkcí. Vždyť přece vedou svatou válku proti zlu. Vždyť je předurčuje ideologie progresivismu.“

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28101 lidí
Ve jménu obrany demokracie oprášili i komunistickou teorii o zostřování třídního boje při budování nové společnosti, jako by z oka vypadli inkvizitorům z období mccarthismu v USA v padesátých letech 20. století, pokračuje Klíma.

V současném Česku podle jeho slov neblaze prosluly inkvizitorské skupiny typu Manipulátoři.cz a Čeští elfové. „Svým bojem dobra proti zlu způsobily obrovské lidské škody a ztráty společnosti. Udělaly medvědí službu demokracii. Svou netolerancí a militantností přispěly k rozkolu společnosti, k nárůstu nedůvěry vůči elitám, většinovým médiím a institucím demokratického státu,“ uvádí politolog.

Vrací se k jejich působení v době covidové. „Právě v té době samozvaní inkvizitoři v Česku ještě více strašili a přitvrdili vůči lidem s kritickým myšlením, které hanlivě označovali za dezinformátory a Putinovy agenty. Do chodu uvedli propagandistickou a psychologickou mašinérii za účelem zostuzování lidí. Na seznam dezinformátorů zapsali osobnosti z oblasti medicíny a přírodovědy,“ dodává.

Nikdo však stále nenašel odvahu a slušnost se alespoň omluvit za fatální omyly a chyby a někteří pokračují v křižáckém tažení proti domnělým vnitřním nepřátelům.

A tak v posledních týdnech a měsících dál stoupá společenský tlak na vylučování názorově nepohodlných. „Profesor Drulák byl propuštěn ze zaměstnání, docent Ševčík je v procesu odvolávání z funkce děkana a olympijský vítěz Svoboda je trestán za vyslovení názoru v České televizi,“ uvádí Klíma a zmiňuje stále platný dokument týmu KRIT Ministerstva vnitra, který požaduje provádět „monitoring nálad“.

„Současní inkvizitoři i v době postcovidové dál šíří netoleranci a nenávist, konzervují rozkol ve společnosti. Svým jednostranným informováním, svými mediálními výpady proti lidem s kritickým či alternativním myšlením přispívají k vyhrocené atmosféře, ve které se daří neoficiální cenzuře a autocenzuře,“ píše a odkazuje na průzkum agentury SANEP, který ukazuje, že se lidé v dnešní době nejvíce obávají šikany na internetu, výpovědi z práce a narušení vztahů s kolegy a přáteli.

„Ano, zákeřná nemoc napadá demokracii v Česku. Jmenuje se mccarthismus. Je třeba porozumět mechanismům, které vedou k nástupu novodobých kazatelů a autoritářů, kteří za mediální a politické podpory jsou schopní nastartovat masové vymývání mozků a realizovat neuvěřitelné sociální inženýrství v podobě nejdelších uzávěr škol v Evropě a dalších represivních opatření,“ uvádí Klíma.

Doporučuje studovat americké období mccarthismu v letech 1950–1956 i projevy zostřování třídního boje při budování socialismu v Československu v režii Stalina. „Jako by se oživovala hesla té doby: ‚Kdo nejde s námi, jde proti nám.‘ ‚Když se kácí les, létají třísky.‘ Monitorujme podobné excesy, které se dějí v rámci české demokracie – v roce 2023. Udělejme si na to čas, než bude pozdě,“ uzavírá politolog.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

HHH, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseantares.h , 28.04.2023 13:58:24
Všichni musí myslet stejně jako ONI a o tom to všechno je!

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …