Emailovou síť Pentagonu prý narušil někdo z Ruska

07.08.2015 6:55

Terčem důmyslného počítačového útoku se stala v červenci emailová síť generálního štábu v Pentagonu. Síť s neutajovanými textovými zprávami je dosud mimo provoz. Podle agentur to včera uvedli američtí představitelé. Podle stanice NBC byl útok veden někým z Ruska.

Emailovou síť Pentagonu prý narušil  někdo z Ruska
Foto: thinkstockphotos.com
Popisek: Pentagon

Američtí představitelé věří, že počítačový útok před zhruba 15 dny je spojený s nějakým cizím státem. Ale podle Reuters neuvedli, zda z útoku, který prý postihl na 4000 vojenských a civilních pracovníků Pentagonu, viní nějakou konkrétní zemi.

Americká televizní stanice NBC s odvoláním na nejmenované představitele tvrdí, že útok přišel z Ruska. Poznamenala, že ale podle těchto zdrojů není dosud jasné, zda za tím stojí ruská vláda nebo jednotlivci. Vyšetřování pokračuje.

"Z principu a z operačních bezpečnostních důvodů nekomentujeme počítačové incidenty či útoky proti našim sítím," uvedla ve čtvrtek v emailové zprávě pro média mluvčí Pentagonu Valerie Hendersonová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…